Politika

Saznajemo: Galijašević, Bašić ili Kozlić za novog premijera ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saznajemo: Galijašević, Bašić ili Kozlić za novog premijera ZDK – Na 28.sjednici Skupštine ZDK koja će biti održana 24.11.2020.godine pod tačkom tri Dnevnog reda je Prijedlog Odluke o razrješenju Mirze Ganića, premijera Zeničko-dobojskog Kantona.

Nakon što je Ganić pobijedio na lokalnim izborima u Visokom i naredne četiri godine bit će gradonačelnik ovog grada, postavlja se logično pitanje ko bi ga mogao zamijeniti na poziciji premijera u naredne dvije godine do Općih izbora.

Kako saznaje Visoko.co.ba mogući kandidati za nasljednika su predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević te dva aktuelna ministra iz SDA Spahija Kozlić (Ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport) i Mirnes Bašić (Ministar Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu).

“Mi imamo odličan izborni rezultat u odnosu na prije četiri godine, sa četiri načelnika u 12 općina u ZDK sada ih imamo šest, zadržali smo isti broj glasova kao na Općim izborima od prije dvije godine što ukazuje da SDA ima povjerenje birača u ZDK. Imamo i stabilnu koaliciju u Skupštini ZDK tako da je sasvim izvjesno da će budući premijer biti iz reda SDA, ali o imenima još ne bih špekulisao” – navodi naš izvor blizak KO SDA ZDK.

Autor: visoko.co.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno