Biznis

Saznajemo: Besim Husaković izabran za direktora Zenicatransa – prevoza putnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saznajemo: Besim Husaković izabran za direktora Zenicatransa – prevoza putnika – Besim Husaković, 58-godišnji ekonomista iz Zenice, dugogodišnji direktor regionalne poslovnice Raiffeisen banke u Zenici, a prije toga UniCredit banke, novi je direktor Zenicatransa – prevoza putnika, odlučio je to privremeni Nadzorni odbor ovog preduzeća, nakon provedene konkursne procedure.

Kako nam je potvrđeno, pred novim direktorom, za kojeg se ističe da je izabran zbog najozbiljnijeg pristupa i najboljih prijedloga rješenja izlaska iz krizne situacije u kojoj je ova firma, je veoma težak i ozbiljan posao reorganizacije i ustrojavanja firme po modernim standardima, uz započet proces ušteda i konsolidacije posrnulog javnog prijevoznog servisa Grada.

Prema riječima predsjednika privremenog Nadzornog odbora, Vahdeta Drine, poslovanje u ovoj godini obilježili su brojni problemi, od velikih dugovanja do gubitka licence. I pored svega, u godini iza nas, gubici su smanjeni za 400.000, a obaveze prema dobavljačima za blizu 900.000 KM.

-Grad je pokazao ozbiljne namjere da pomogne konsolidaciju, prošle sedmice usvojim budžetom izvršena je dokapitalizacija za 200.000 KM, a imamo uvjeravanja da će Gradska uprava nastaviti pružati pomoć i podršku, ako ne izostanu rezultati i sa strane uprave i kolektiva. Najbitnije je preduzeće spasiti, a put kojim se krenulo je dobar. Vjerujem da će i Nadzorni odbor sa redovnim mandatom, koji će nas naslijediti, imati tu viziju i biti pri ruci da se ostvare ozbiljni planovi i ambiciozan program rada koji je novi direktor zacrtao, kazao je Drino za Zenicablog.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno