Nogomet

Savo Milošević: Ovo je utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem nivou

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević je uoči utakmice baraža za odlazak na Euro protiv Ukrajine istakao da je sve prošlo fenomenalno te da je sretan što nema povreda.

Zadovoljan je naš selektor uslovima koje ima trenutno te je istakao da probleme sa povredama imaju Nemanja Bilbija i Kenan Pirić, no da će sve biti dobro.

“Sve je zaista fenomenalno, ovaj strah koji smo imali oko povreda, sad kad saberemo sve moramo biti zadovoljni, jedino je Bilbija došao sa manjom povredom, no to ćemo sanirati. Kenan Pirić ima udarac, ali to će biti okej, on je trenutno u putu, stiže tako da što se povreda tiče osim Adriana Leona Barišića, svi ostali su hvala Bogu dobro tako da je to najbitnija stvar i najveći razlog za raspoloženje. O hrani ne bih mnogo u hotelu, nije poželjno, ali uglavnom smo zadovoljni”, rekao je Milošević te otkrio zdje vidi našu šansu:

“Vidim našu šansu u taktičkoj disciplini i prekidima. Mislim da možemo biti u prednosti, neću ponavljati domaći teren pošto mi to stalno zamjerate, ali on je sigurno naša prednost”.

Istakao je također i da je ovo veoma bitna utakmica za svakog igrača, ona koja se dešava jednom u životu jer je plasman na Euro velika stvar.

“Ovo je najbitnija utakmica za Džeku, on ima 38. godina i odlazak na veliko takmičenje je velika stvar. On i Pjanić nisu bili na Euru, ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem mogućem nivou. Ja sam apsolutno siguran iz razgovora s njima da dolaze s ogromnom željom. Važnost i težina utakmice, da o njoj ćemo pričati, ona neće biti laka zbog pritiska i kvaliteta protivnika, ali to je sve moguće prevazići. Ja sam puno pričao o prethodnim utakmicama gdje sam insistirao da zaslužimo neke stvari, možda dijelom jesmo, a dijelom nismo. To će nam se vratiti ovdje, moramo biti spremni na sve što je ova ekipa propustila u prethodne dvije utakmice. Ako želimo dobar rezultat, morat ćemo ovdje da platimo, a to podrazumijeva ogromnu žrtvu”, dodao je naš selektor i nastavio dalje:

“Potpuno kristalno jasno je šta treba da radimo, mi treneri odnosno selektori kukamo na nedostatak vremena, ali za ovo što smo spremili nam i ne treba više vremena. Treba nam taktička disciplina, ali jasno je šta hoćemo i na koji način da to uradimo”.

Podsjetimo, utakmica Bosna i Hercegovina – Ukrajina se igra 21. marta u Zenici na stadionu Bilino polje sa početkom u 20:45 sati.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno