Zenica

Savez udruženja osoba sa cerebralnom paralizom

Obilježavanje četvrte godišnjice
Obilježavanje četvrte godišnjice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je  upriličeno obilježavanje četvrte godišnjice od osnivanja Saveza udruženja osoba sa cerebralnom paralizom uz prigodan prateći program. Program je počeo prvom izbornom sjednicom Skupštine Saveza na kojoj su izabrana upravna tijela i izložen izvještaj o radu u protekle četiri godine. Inače, Savez uduruženja osoba s cerebralnom paralizom osnovan je u oktobru 2011. godine i trenutno broji četiri članice a to su udruženja iz Sarajeva, Goražda, Zenice i Sapne dok je uskoro u planu i pridruživanje udruženja iz Fojnice.

Nakon sjednice Skupštine upriličena je i promocija knjige „Naša vizija budućnosti – Inkluzija osoba s cerebralnom paralizom i inaktivitetna osteoporoza“, autora: prof. dr Emire Švraka i prof. dr Dijane Avdić sa saradnicima o kojoj su govorili autorica Emira Švraka, Sevedin Dedić – predsjednik Udruženja „DLAN“ iz Zenice, Prim. mr. sci. Ajša Hadžihalilović i Amela Talić. Potom je bilo govora o radu Saveza u protekle četiri godine, a prigodnom prezentacijom predstavljen je i rad Udruženja „DLAN“ iz Zenice koje je ove godine bilo domaćin obilježavanja godišnjice Saveza. Treba reći i to da je upravo u Zenici predstavljena i audio verzija knjige „Naša vizija budućnosti“ a jedan primjerak audio knjige poklonjen je i Općoj biblioteci u Zenici.
Iz Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom poručuju kako su zadovoljni realiziranim programom obilježavanja četvrte godišnjice, a naredne godine rođendan obilježavaju u nekom drugom gradu u kojem imaju udruženje koje je član Saveza.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno