Biznis

Sastanak UO Saveza udruženja poslodavaca ZDK

Sastanak UO Saveza udruženja poslodavaca ZDK
Sastanak UO Saveza udruženja poslodavaca ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak UO Saveza udruženja poslodavaca ZDK- Dana 10.03.2016. godine (četvrtak) u Brezi je održan 7. (sedmi) sastanak Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK.
Domaćin ovog sastanka bilo je novoformirano UDRUŽENJE POSLODAVACA BREZA.

Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK pozdravio je ostvarenu saradnju sa JU Služba za zapošljavanje ZDK. Naime, u mjesecu februaru 2016.godine JU Služba za zapošljavanje ZDK je u saradnji sa Savezom udruženja/udruga poslodavaca ZDK održala Prezentaciju 5 programa poticajnih mjera zapošljavanja u općinama Zeničko-dobojskog kantona. Povodom aktuelnih programa poticanja zapošljavanja, Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK je zauzeo stav da prilikom dodjele sredstava iz programa poticanja zapošljavanja ne smije biti diskriminacije poslodavaca po granama privrednih djelatnosti.

Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK je uzeo učešće u Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o poticanju razvoja male privrede u ZDK kroz izradu vlastitih primjedbi, prijedloga i sugestija na Nacrt pomenutog Zakona. Očekujemo da naše primjedbe na Nacrt ovog Zakona budu unešene u konačni tekst Zakona o poticanju razvoja male privrede u ZDK.

Proteklog mjeseca u našoj zemlji je održan seminar na temu društveno – socijalnog dijaloga sa praksama iz Kraljevine Holandije. Svoja iskustva u ovoj oblasti prenijeli su predstavnici poslodavaca i sindikata iz Kraljevine Holandije. Upravni odbor SAVEZA je bio prilika da se usvojena znanja sa seminara o društveno – socijalnom dijalogu u Kraljevini Holandiji prenesu općinskim udruženjima/udrugama poslodavaca sa područja ZDK.

Zaključak sa ovog sastanaka Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK je da se u narednom periodu pokrene Inicijativa za izmjenu i dopunu Zakona o radu FBIH u dijelu „reprezentativnost na strani udruženja poslodavaca“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno