Biznis

Sastanak sa Mađarima u Privrednoj komori

Sastanak sa Mađarima u Privrednoj komori
Sastanak sa Mađarima u Privrednoj komori
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak sa Mađarima u Privrednoj komori- U organizaciji Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, Privredne komore Federacije BiH i Ambasade Mađarske u BiH – Sarajevo dana, u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak predsjednika.
Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, Privredne komore Federacije BiH, ekonomskog savjetnika Ambasade Mađarske u BiH i predsjednika Trgovinske i gospodarske komore županije Baranja iz Mađarske.

Cilj sastanka je bio da se sagleda obim dosadašnje privredne saradnje kompanija sa područja Zeničko-dobojskog kantona i Federacije BiH sa kompanijama županije Baranja, kao i mogući modaliteti buduće saradnje, a sve sa ciljem uravnoteženja međusobne ekonomske razmjene.

Kao mogući oblici saradnje definisana je saradnja kompanija iz oblasti metaloprerađivačkog sektora, drvoprerađivačkog i sektora tekstila, kože i obuće, razmjena informacija i znanja o načinima obrazovanja kadrova za potrebe privrede, kao i zajedničko učešće u projektima EU.

U cilju operacionalizacije usaglašenih modaliteta saradnje, dogovoreno je, da privredna delegacija Zeničko-dobojskog kantona posjeti županiju Baranja u mjesecu martu 2016. godine, s tim da se prethodno sagleda i istraži interes privrednika sa područja Zeničko-dobojskog kantona i Federacije BiH za realizaciju ove posjete.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno