Zenica

Sastanak ministra za boračka pitanja sa predstavnicima Kantonalnih udruženja koja okupljaju branilačku populaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak ministra za boračka pitanja Fahrudina Čolakovića sa predstavnicima Kantonalnih udruženja koja okupljaju branilačku populaciju – Dana, 23.03.2017.godine ministar Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona održao je radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima Kantonalnih udruženja koja okupljaju branilačku populaciju.

Teme sastanka su bile: Program utroška sredstava Budžeta Zeničko dobojskog Kantona za 2017.godinu, planiranih na razdjelu Ministarstva za boračka pitanja te druga aktualna problematika iz domena boračko-invalidske zaštite i inicijative o izmjenama Zakona o dopunskim pravima  branilaca i članova njihovih porodica i podzakonskih akata. Ministar je informirao prisutne da će uskoro slijediti javni pozivi za realizaciju većine projekata definiranih u Programu utroška sredstava.  Sugerisao je da svi uzmu aktivno učešće kako bi se omogućila što bolja i uspješnjia saradnja i realizacija navedenih obaveza, a na obostrano zadovoljstvo.

Prisutni su iskazali pozitivan stav spram predloženih programskih ciljeva i rada Ministarstva, te obećali da će se maksimalno uključiti i pomoći ovoj populaciji na terenu i tako doprinijeti što boljoj realizaciji istih. Sastanak je omogućio i otvaranje drugih tema vezanih za aktivnosti koje provodi Ministarstvo, a vezanih za realizaciju dopunskih prava branilačke populacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno