Zenica

Sastanak komisije za mlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komisija za mlade, kao stalno radno tijelo Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, u svom dosadašnjem radu je nastojala da prepozna sve probleme i potrebe mladih, te da u granicama svoje nadležnosti, utiče na nadležne organe da donesu odgovarajuće propise i da poduzimaju određene konkretne mjere i aktivnosti u cilju pružanja pomoći mladim i olakšavanju uslova njihovog života i rada.

Tako su navedena Komisija i njeni pojedini članovi u svojstvu poslanika inicirali i predlagali povećanje budžetskih sredstava namjenjenih za pomoć mladim, njihovom studiranju, stambenom zbrinjavanju putem kreditiranja uz povoljne uslove, te poduzela niz drugih aktivnosti u cilju pružanja pomoći mladim, a jedan od njenih prijedloga je i donošenje Strategije omladinske politike na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2015.-2020. godina, koja je ugrađena u Program rada Skupštine za 2015. godinu.

S tim u vezi, Komisije za mlade je odlučila da sa svim nadležnim općinskim komisijama koja se bave pitanjima mladih, kao i svim drugim relevantnim subjektima, uspostavi što bolju saradnju, kako bi zajedno, još više uticali na stvaranje što boljih uslova života i rada mladih, te vas obavještavamo da u tom cilju dana 19.06.2015. godine (petak), sa početkom u 09,00 sati, u sjedištu Kantona, (zgrada RMK Prometa III sprat Anex- zgrade), organizujemo zajednički radni sastanak na koji pozivamo:

-predstavnika Ureda premijera Kantona,
-ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i nadležne službenike za pitanja mladih,
-po jednog predstavnika svake Komisije za mlade općina sa područja Zeničko-dobojskog kantona,
-službenike iz općina koji su zaduženi za pitanja mladih,
-po jednog predstavnika Vijeća mladih općina u kojima je osnovano odnosno registrovano navedeno Vijeće
-sve zainteresovane nevladine omladinske organizacije (udruženja) koja se bave pitanja mladih,
-predstavnike medija/sredstava javnog informisanja

Tema navedenog radnog sastanka je: “Analiziranje stanja i položaja mladih na području Zeničko-dobojskog kantona“

Svi učesnici na pomenutom sastanku (posebno predstavnici pojedinih općinskih Vijeća mladih odnosno Grada Zenice), treba da u svom uvodnom izlaganju iznesu podatke o: postojanju službenika za mlade, predviđenog transfera za mlade u njihovim Budžetima, formiranju zvaničnog Registra omladinskih udruženja, sve shodno odredbama Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“ broj: 36/10), te ispunjavanju drugih obaveza propisanih navedenim zakonom i poduzetim mjerama u skladu sa Strategijom omladinske politike na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2009.-2014. godina.

Molimo sve načelnike općina i gradonačelnika Grada Zenice da o navedenom pozivu odnosno radnom sastanku obavijeste nadležne službenike i Komisije za mlade u svojim općinama, odnosno gradu, kao i nevladine omladinske organizacije (udruženja) koja se bave pitanja mladih, a koja se nalaze na području njihovih općina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno