Zenica

Sastanak fokus grupe o turističkom potencijalu grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia and Herzegovina (Turizam) u saradnji sa Udruženjem poslodavaca Zenica, Sekcija turističke djelatnosti održali su sastanak fokus grupe o turističkom potencijalu grada Zenica i prezentaciji turističkog potencijala grada Zenica kroz novi i inovativni model “Hub and Spokes” USAID Bosnia and Herzegovina @turizambih.ba

Jedan od ciljeva projekta je povezivanje Kantona Sarajevo (Hub) s destinacijama, atrakcijama i turističkim iskustvima u neposrednoj blizini (Spokes), kroz paket cjelodnevnih ili poludnevnih ponuda/itinerera, nudeći niz raznolikih izleta i ekskurzija, što će rezultirati produženim boravkom posjetilaca, povišenom potrošnjom, a samim tim doprinijeti lokalnoj ekonomiji, novim investicijama i kreiranju poslova na području grada Zenica. Ovo će biti ostvareno kroz kreiranje atraktivnog vizualnog sadržaja, koji će se objavljivati i oglašavati kroz digitalne i društvene kanale, ali i kroz kolaboraciju s lokalnim i međunarodnim travel agentima i tour operatorima. Promotivne aktivnosti imaju za cilj upotpuniti napore koje turistički sektor već provodi na prostoru grada Zenica.

Fokus grupa je bila sastavljena od predstavnika Gradske uprave Zenica, Zeničke razvojne agencije ZEDA, Muzeja grada Zenica, turističkih agencija: „Biss-tours“, „Dar prirode“, „Gaudi“, hotela: „Dubrovnik“ i „Fontana“, nevladinog sektora: „Azimut135“ i „Eko Tvrtkovac“, konsalting firme „Con Vita“ i predstavnika USAID Turizam.

Sastanak je bio veoma konstruktivan, fokus grupa je targetirala glavne potencijalne turističke ponude grada Zenica. Sekcija turističke djelatnosti pri Udruženju poslodavaca Zenica će i u daljem svom radu raditi na razvoju i promociji turističke ponude Grada i ZDK.

UDRUŽENJE POSLODAVACA ZENICA
Sekcija turističke djelatnosti



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno