Posuđeno

“Šarene čarape“ u Gradskoj areni Zenica – Međunarodni dan osoba sa Down sindromom – srijeda u 13h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Šarene čarape“ u Gradskoj areni Zenica – Međunarodni dan osoba sa Down sindromom – srijeda u 13h – “Kreativci” kao aktivistička, nevladina organizacija nastala je 2012. godine, a cilj naše organizacije jeste da uključimo mlade ljude, educiramo, motiviramo i pomognemo da postanu društveno svjesni i angažirani, da kroz svoje kreativne ideje izraze nedostatke u društvu, te umjetničkim radom i stvaranjem podstaknu zajednicu da se uočeni društveni nedostaci korigiraju.  

Jedan od naših značajnih projekata na koji smo posebno ponosni jeste obilježavanje 21.marta, Internacionalnog dana osoba sa Down Sindromom. Uz podršku naših partnera iz Zenice, Sarajeva i drugih gradova BiH uspjeli smo da na inovativan način podržimo naše ponosne gradjane sa Downovim sindromom i da skupa sa njima realiziramo projekat “ Šarene Čarape”.

Manifestacija „Šarene čarape“ će se održati u Gradskoj areni Zenica, na Međunarodni dan osoba sa Down sindromom, u srijedu 21.03.2018. godine sa početkom u 13:00 h.

Ovom aktivnošću želimo podstaći veću inkluziju ove vulnerabilne populacije u sve segmente društva te osvjestiti vladajuće strukture i ostale gradjane naše zemlje o problemu marginalizacije ove skupine.

Pored društvenog angažmana manifestacija ima i humanitarni karakter jer će se svim učesnicima, udruženjima osoba sa Down sindromom te udruženjima koja se bave osobama sa posebnim potrebama biti donirano preko 7.000 pari čarapa.   

Pozivamo udruženja i organizacije koja se bave pružanjem podrške djeci i osobama  sa poteškoćama u razvoju i ostale zainteresovane za kolektivno učešće,  da nam se obrate što prije radi donacije čarapa i dogovora  o načinu učešća.

Zainteresovani pojedinci mogu učestvovati na manifestaciji kupovinom „čarapa ulaznica“ a prihod će biti usmjeren udruženjima osoba sa Down sindromom.

 Ovim projektom želimo poslati poruku da je “različito” društvo bogatije i ljepše. Pridružite nam se !!!   Za sve ostale informacije pošaljite email na kreativcibih@gmail.com : KLIKNI OVDJE ZA PRISTUP FACEBOOK STRANICI 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno