Rekreacija

Sarajevski vatrogasci najbolji na turniru “Munir Pojskić i Vranić Sanel“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sarajevski vatrogasci najbolji na turniru “Munir Pojskić i Vranić Sanel“ u Zenici  – Fudbalska ekipa Sindikalne organizacije Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom memorijalnom turniru u malom fudbalu  vatrogasaca “Munir Pojskić i Vranić Sanel“ u Zenici. Sarajevski vatrogasci u finalu su bili bolji od ekipe DVD Visoko, dok je treće mjesto osvojila ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa, od čega šest iz naše države, te po jedna ekipa iz Srbije i Hrvatske. Turnir je odigran u dvorani „Bilmišće“. Malonogometni turnir se igrao po pravilima UEFA, a sudile su verifikovane sudije Nogometnog saveza BiH.

Dobrovoljno vatrogasno društvo“Zenica“ Zenica u svojim planskim aktivnostima za 2017. godinu, kao i svake godine obilježiće “Oktobar mjesec, zaštite od požara“ sa nizom manifestacija kulturnog i sportskog karaktera, vatrogasnih vježbi, predavanja na temu vatrogastva edukativnog karaktera, međunarodne saradnje vatrogasaca i drugo.

Sve aktivnosti su usmjerene na širenje protiv-požarne kulture, svijesti i protiv-požarne zaštite u gradu Zenici i šire. Cilj održavanja ove vatrogasne manifestacije je zbližavanje, druženje, širenje  međunarodne saradnje i pomoći među vatrogascima Evrope.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno