Biznis

Sarajevski Klas u prvom polugodištu značajno povećao dobit

Sarajevski Klas u prvom polugodištu značajno povećao dobit
Sarajevski Klas u prvom polugodištu značajno povećao dobit
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sarajevski Klas u prvom polugodištu značajno povećao dobit- Sarajevsko poduzeće Klas d.d. ostvarilo je u prvom polugodištu neto dobit od 1,7 milijuna KM, podaci su iz financijskog izvještaja kompanije objavljenog na Sarajevskoj burzi.

Ovo je bolji financijski rezultat nego u istom periodu prošle godine kada je dobit iznosila 300.000 KM.

Klas je ostvario poslovne prihode od 38,3 mil. KM, što je povećanje u odnosu isti prošlogodišnji period kada su poslovni prihodi iznosili 36,7 milijuna KM.

Poslovni rashodi bili su 35,8 mil. KM i blago su povećani u odnosu na prvo polugodište 2015. kada su iznosili 35,2 mil. KM. Povećani rashodi uglavnom su posljedica veće nabavne vrijednosti prodane robe.

Kompanija je ostvarila dobit po osnovu ostalih prihoda i rashoda od 389 tisuća KM (gubitak u istom prošlogodišnjem razdoblju od 60.000 KM).

Dugoročne obveze kompanije smanjene su sa 37,4 mil. KM na 26,4 mil. KM, dok su kratkoročne obveze povećane sa 28,3 na 38,2 mil. KM.

Klas je u prvom polugodištu 2016. godine prosječno zapošljavao 921 radnika, što je za 10 radnika manje nego u istom periodu prošle godine. Klas je u 92,3-postotnom vlasništvu AS d.o.o. Jelah-Tešanj .

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno