Info

Sarajevski i Zeničko-dobojski kanton dobijaju vlast?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak, 6. marta, trebalo bi da budu potvrđene vlade u Zeničko-dobojskom i sarajevskom kantonu, u kojima ni nakon pet mjeseci od opštih izbora nije formirana izvršna vlast.

Iz Skupštine Kantona Sarajevo najavljeno je da će se na sjednici, koja je zakazana za petak, 6. mart, poslanici izjašnjavati o odluci o potvrđivanju kantonalne vlade.

Prema pisanju federalnih medija, Kanton Sarajevo, prema svemu sudeći, u petak neće dobiti novu vladu, iako je sjednica kantonalne Skupštine već zakazana.

Mandatar za sastav vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković rekao je da postoji nekoliko prepreka koje bi mogle “ugroziti” održavanje sjednice u petak, a jedna je da DF još nije dostavio prijedlog svojih ministara.

Vlast na nivou kantona čine SDA i DF, a jedna ministarska pozicija u naredne četiri godine dodijeljena je BPS-u.

Iz Skupštine Zeničko-dobojskog kantona najavljeno je da je za petak, 6. marta, zakazana sjednica parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda – prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno