Sudske klupe

Sarajevski diler heroina Dino Bubuljica pokušao se ubiti u zeničkom KPZ-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sarajevski diler heroina Dino Bubuljica pokušao se ubiti u zeničkom KPZ-u: Ostavio i oproštajno pismo?

Iz KPZ-a Zenica za Faktor je potvrđeno da se u utorak navečer dogodio pokušaj samoubistva jednog od zatvorenika, ali da je brzom intervencijom osoblja on na vrijeme spriječen i da je sve prošlo bez posljedica za njegovo zdravlje

Sarajlija Dino Čehajić, zvani Bubuljica, koji se nalazi na izdržavanju dvogodišnje zatvorske kazne zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droge, pokušao se ubiti u zeničkom KPZ- u, saznaje Faktor.ba.

Kako saznaje, pokušaj samoubistva zatvorenika dogodio se u noći sa utorka na srijedu, kada se Čehajić pokušao objesiti svojoj ćeliji.

U tome su ga spriječili cimer i osoblje KPZ-a, nakon čega je smješten u zatvorsku ambulantu. Navodno je Čehajić bio ostavio i oproštajno pismo.

Iz KPZ-a Zenica za Faktor je potvrđeno da se u utorak navečer dogodio pokušaj samoubistva jednog od zatvorenika, ali da je brzom intervencijom osoblja on na vrijeme spriječen i da je sve prošlo bez posljedica za njegovo zdravlje.

Nakon obavljenih pregleda, vraćen je u svoju ćeliju.

Dino Bubuljica je uhapšen u decembru 2016. godine u akciji SIPA-e u Sarajevu, kada je kod njega pronađeno i oduzeto pola kilograma heroina.

Iako je sve vrijeme, kako tokom saslušanja u SIPA-i, tako i u tužilaštvu, tvrdio da droga nije njegova već da mu je podmetnuta, na kraju je ipak sporazumno priznao krivnju i pristao na zatvorsku kaznu.

Tridesetpetogodišnji Čehajić dobro je poznat istražnim organima i više je puta hapšen i osuđivan zbog različitih krivičnih djela, kao što su paljevine, iznude, izazivanje opće opasnosti…

Bio je svjedok na suđenju Muhamedu Aliju Gašiju, osuđenom na 17 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi sa krivičnim djelima protupravnog zauzimanja nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistva u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Hapšen je i u akciji Lutka zbog sumnje da je, zajedno sa Ramizom Delalićem Ćelom, pomogao Borisu Govedarici (ubijen u Istočnom Sarajevu 2007.) da se “izvuče” i sakrije nakon trostrukog ubistva u kafani “Dva bora” na Vracama.

Tada su rafalima iz automatske puške ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović, a teško je ranjen Murat Komarica.

Izvor: Faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno