Nogomet

Sarajevo sutra u Zenici dočekuje Željezničar, protiv Veleža se ipak neće igrati u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što su sjajno odigrali susret protiv Širokog Brijega, Sarajevo već sutra očekuje vječiti derbi protiv Željezničara.

Ta utakmica biti će odigrana na terenu Trening centra Nogometno saveza Bosne i Hercegovine, a na nadali su se u FK Sarajevo da će i protiv Veleža moći igrati na istom terenu.

Neslužbene informacije govorile su da bi se meč trebao održati upravi u Zenici na terenu Trening centra NFSBiH.

Ipak, od toga neće biti ništa. Obzirom da će ubrzo početi pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacijske utakmice, teren se sprema upravo za njih.

Tako FK Sarajevo neće biti omogućeno da utakmicu protiv Veleža odigra u Zenici, nego će morati tražiti neko drugo rješenje.

U ovom trenutku nije poznato na kojem stadionu će Sarajevo ugostiti Velež, ali će odluka biti poznata u toku današnjeg dana.

Tako za meč Sarajeva i Veleža za sada nije određena satnica niti mjesto odigravanja, iako je objavljeno da se četiri meča 22. kola igraju u subotu, a jedan u nedjelju.

Sarajevo će ipak sada biti foksuirano na veliki sarajevski derbi, a tek onda će u Titovoj razmišljati o Mostarcima.

Njihov cilj je naravno da se nastavi niz i da se osvoje bodove kako bi uhvatili priključak za ekipama koje su trenutno na pozicijama koje vode u Evropu.

Na Pecari je Sarajevo konačno bilo pravo, a praktično novi tim je najzad proradio. Ima tu vrhunskih igrača i jasno je da treba vremena i prostora da se sve to posloži.

Sigurno je su naredne dvije utakmice Sarajeva od velikog značaja i mogle bi odrediti sezonu ovog tima.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno