Zenica

Saradnja INZ i FZP prilika za napredak domaće proizvodnje i izvoza poljoprivrednih proizvoda

Saradnja INZ i FZP prilika za napredak domaće proizvodnje i izvoza poljoprivrednih proizvoda – Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) bili su u radnoj posjeti sjedištu Federalnog zavoda za poljoprivredu (FZP).  Domaćin delegaciji INZ-a koju je predvodio direktor prim. dr. Senad Huseinagić bio je direktor FZP-a Omer Kurtović.

– Dogovoreni su konkretni koraci o saradnji, proširenju tržista, razmjena iskustava, edukacije, zajedničko učešće na projektima. Posebnu pažnju ćemo posvetiti projektima od značaja za evro-integracije naše države, kao i projektima koji su od značaja za Zeničko-dobojski kanton, Federaciju i BiH, istakao je dr. Huseinagić.

Kako je istaknuto nakon sastanka, usaglašeni su detalji budućeg Memoranduma o saradnji između Instituta za zdravlje i sigurnost hrane i Federalnog zavoda za poljoprivredu.

Time će biti otvorene nove mogućnosti za sveobuhvatniju saradnju dvije institucije, kojima se stvaraju preduvjeti i za značajan napredak domaće proizvodnje i izvoza poljoprivrednih proizvođača u FBiH.

INZ

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: