Zenica

KBZ: Obavljen prvi bezbolni porod

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KBZ: Obavljen prvi bezbolni porod – U Kantonalnoj bolnici Zenica na Odjelu ginekologije i porodiljstva je urađen prvi bezbolni porod u našoj bolnici. Bezbolan porod je urađen “Singl shut” metodom koja podrazumjeva obezboljavanje spinalnom infiltracijom male količine lokalnog anestetika i analgetika, saopćeno je iz KBZ.

Obezboljavanje porodilje u određenom porođajnom dobu radi anesteziolog uz pristanak pacijentice i konsultacije sa ginekologom. KB Zenica i Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje posjeduje neophodnu opremu i kadar za izvođenje ove procedure. Anesteziolozi su prošli edukaciju i trening koji im omogućavaju izvođenje ove procedure. Omogućiti budućim majkama da u najsretnijem danu uživaju bez bola je velika čast i zadovoljstvo. Prva porodilja kao i beba su otpušteni kući, sam porod je protekao bez komplikacija i na veliko zadovoljstvo svih.

KBZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno