Košarka

Sara Heljić ostaje u Mađarskoj: U Vašašu sretni zbog ostanka mlade Zeničanke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sara Heljić ostaje u Mađarskoj: U Vašašu sretni zbog ostanka mlade Zeničanke – Sara Heljić 18-godišnja košarkašica visoka 193 cm nastupa u Mađarskoj za ekipu Vasas Akademia.

Mađarski prvoligaš produžio je ugovor sa mladom talentovanom bh. igračicom.

“Timski rad je jako važan ako neko želi postići uspjeh u košarci, i mislim da u Vasasu ovo jako dobro funkcionira. Timski duh je odličan među igračima, a stručni štab nas podupire na terenu i izvan njega. Radujem se što mogu biti dio ovog tima, i sviđa mi se njihov stav da imaju povjerenja u mlade igrače. Treneri nam obezbjeđuju veliki prostor u igri i dosta minuta privedenih na terenu i zbog toga iz dana u dan mogu da se razvijam, a naučeno mogu da iskoristim u seniorskoj ligi. Prvenstveni mi je cilj da sa timom uđem u 8 najboljih u sljedećoj sezoni, a osobni cilj mi je da postanem bolja kao igrač i da razvijem svoje vještine.”- izjavila je Sara Heljić, igračica Vasas Akademie.

“Spada među najtalentiranije mlade igrače u Europi. Ovo potkrepljuje i činjenica da su je prošle godine pozvali na BWB Global Camp u Los Angelesu. Ovaj kamp održava se svake godine i sazivaju najtalentovanije mlade igrače iz cijeloga svijeta. Radujemo se što je Sara izabrala nas unatoč pozivima velikih klubova Europe, i da dalje kod nas razvija svoje sposobnosti. Ovo je ujedno velika odgovornost ali i izazov. Dosadašnji uspješan rad sa mladim ugračima kao i Sarina sjajna igra koju je pokazala u drugoj polovici sezone potvrđune da smo mi kao klub, i ona kao igrač na dobrom putu.”- rekao je direktor stručnog štaba Vasas Akademije Dragoljub Krivačević.

Sara Heljić nastupala je za omladinske selekcije BiH, i bila je pozvana pred kvalifikacije za seniorski tim Bosne i Hercegovine.

Karijeru je počela u KŽK Čelik iz Zenice.

V.B.

bhbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno