Košarka

Sara Heljić košarkaško čudo iz Zenice s uspjehom nastupa u Mađarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sara Heljić košarkaško čudo iz Zenice s uspjehom nastupa u Mađarskoj – Pred početak ove sezone iz redova zeničkog Čelika, mlada 16-godišnja Sara Heljić potpisala je dvogodišnji ugovor s mađarskom Vasas Akademijom. Zeničanka slovi kao jedna od najtalentovanijih košarkašica BiH, a odlazak u Mađarsku, gdje je ženska košarka na visokom nivou je veliki iskorak u njezinoj karijeri.

Heljićka je već za pola godine već dosta napredovala, a zanimljivo je da u ovoj sezoni igra za tri selekcije kluba. Inače prva ekipa Vasas Akademie zauzima deveto mjesto u najjačoj diviziji Mađarske. Ova košarkašica za SportSport.ba kazala je nešto više o svome boravku u ovome klubu, te ambicijama u narednom periodu.

“Što se tiče polusezone, možemo biti zadovoljni, mi smo mlada ekipa, koja se trudila i borila koliko je mogla, naravno da uvijek može bolje, ali ni ovo nije loše. Ja sam imala dosta utakmica u ovoj polusezoni jer sam igrača za klub u 1. ligi, zatim i ekipu koja igra u 2.ligi, te za juniore. Druga sam najmlađa košarkašica u prvoj ekipi, tako da me trener postepeno uvodi i povećava mi minutažu” ističe Heljić.

Mađarska je veoma jaka i cijenjena liga kada je u pitanju ženska košarka

“Do 18.godine imam ugovor s klubom, nadam se da ću ovdje ostati još dugo, jer klub voli mlade košarkašice, imamo najmlađu ekipu u ligi i ovo je pravi klub za razvijanje mladih košarkašica. Mislim da sam napravila pravi potez što sam došla u Mađarsku i da se to već primijeti na meni i mojim igrama”, kazala je Heljić.

Sara Heljić prošla je sve reprezentativne selekcije, a prošle godine bila je član i U 20 selekcije, koja je igrala na Evropskom prvenstvu u Portugalu. Zanimljivo da je Heljićka sa svojih 16 godina bila najmlađa košarkašica na prvenstvu, a o njoj kao košarkaškom čudu iz Zenice, pisali su brojni mediji u Evropi i regiji.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno