Košarka

FOTO: Poraz kadetkinja Čelika od Tešnja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Poraz kadetkinja Čelika od Tešnja – Uokviru 3.kola Lige mladih ZDK u košarci za kadetkinje, u Zenici su igrale kadetkinje KŽK Čelik i njihove vršnjakinje iz ŽKK Tešanj. Pobjedu su zabilježile gosće iz Tešnja.

Rezultat: KŽK Čelik Zenica – ŽKK Tešanj 36:38 (9:11), (14:5), (7:11), (6:11);

Utakmica je igrana u gradskoj  Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, teren „C“, u prisustvu 100-tinjak gledalaca. U kantonalnom derbiju viđena je dosta dobra i „tvrda“ utakmica sa dosta rezultatskih preokreta i neizvjesnosti oko pobjednika.

Prvu dionicu dobile su gošće iz Tešnja sa 9:11, a u drugoj su domaće odigrale najbolje i imale su vođstvo i od 8 poena (23:15). Na odmor se otišlo pri vođstvu Čelika od 23:16. Nakon treće dionice ostalo je još tri poena prednosti za domaće (30:27). U zadnjoj dionici viđena je i najveća borba, a u finišu utakmice bolje su se snašle gošće i na kraju slavile sa 36:38. Naime, domaće su imale vođstvo od 36:32, ali su Tešanjke u finišu sa  šest poena preokrenule rezultat i zabilježile vrijednu pobjedu od 36:38. Da su pobjedile i Zeničanke ne bi bilo nezasluženo, jer su većim dijelom susreta imale vođstvo.

Za ekipu Tešnja nastupaju i tri košarkašice, koje su igrale u zeničkim klubovima (H. Spahić, Selimović i A.Mulić). Kadetska ekipa KŽK Čelik je perspektivna, ali treba još više stručnog rada i treninga do uspjeha.

Sve u svemu, lijepa košarkaška predstava uz bučno navijanje sa tribina, a igra sportska i fer.

Kadetsku Ligu mladih ZDK za djevojke čine 4 kluba i to ŽKK Tešanj, ŽKK Orlovik Žepče, te zeničke ekipe KK Kengur i KŽK Čelik.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno