Politika

Saopštenje za javnost SBB BiH Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopštenje za javnost SBB BiH Zenica – Povodom zadnjh dešavanja u Gradskom vijeću Zenica, Gradski odbor SBB BiH Zenica daje slijedeće saopštenje:

Prema određenim saznanjima, a nakon održanog proširenog radnog predsjedništva GV Zenica održanog dana 29. 08 .2017. godine, evidentno je da će određene političke partije pokrenuti inicijativu za smjenu predsjedavajuće Gradskog vijeća gđe. Sanje Renić.

U vezi sa pomenutim scenarijem SBB BiH Zenica neće podržati smjenu predsjednice GV Zenica, a u svrhu stabilizacije političkih prilika i održavanja multietničkog karaktera grada i sprečavanja politiziranja u Gradskom vijeću koje je u posljednje vrijeme prekršilo svaku mjeru.

Povodom pojedinih natpisa da je SBB BiH Zenica opstruirao rad Gradskog vijeća na posljednjoj sjednici GV, odlučno tvrdimo da to nije istina i da su sem gđe.Amele Granić koja je prisustvovala sjednici GV svi vijećnici SBB su imali opravdan razlog za neprisustvovanje istoj.

SBB BiH Zenica ni na koji naćin neće opstruirati Gradsko vijeće i blokirati rad pojedinih predstavničkih tijela, ali isto tako bez prejudiciranja smatra da bi predsjedavajući Gradskog vijeća trebao biti iz reda drugih naroda tj. nebošnjak.

SBB BiH Zenica se i u dosadašnjem radu vijeća ponašao vrlo odgovorno na način da je podržavao sve odluke koje su bile korisne za ovaj grad i građane, bez politiziranja i svrstavanja na bilo čiju stranu i glasajući po vlastitoj savjesti.

To je postalo opšte prepoznatljivo posebno među građanima Zenice i vijećnici SBB BiH Zenica ni na koji način nisu učestvovali u vrijeđanju drugih vijećnika, gradonačelnika i članova drugih stranaka.
Ovim putem SBB BiH Zenica apeluje i poziva sve vijećnike, sve političke partije, gradonačelnika, i organe gradske uprave da prvenstveno rade svoj posao u interesu grada i građana Zenice.

SBB BIH se ograđuje, unaprijed, od bilo kakve vrste politikanstva koje može prouzrokovati eventualna odluka o smjeni gđe. Sanje Renić i naglašava da će SBB BiH Zenica i dalje djelovati politički odgovorno,produktivno, konstruktivno i stabilizirajuće,a što je i bila dosadašnja praksa.

SBB BiH Zenica naglašava da apsolutno nije zainteresovan za poziciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća, ali u slučaju eventualnog scenarija, smijene predsjedavajuće, a radi spriječavanja blokade rada Gradskog vijeća SBB BiH Zenica daje podršku zamjeniku Gradskog vijeća da vodi sjednice,uz insistiranje da se novi predsjedavajući Gradskog vijeća izabere u sto kraćem roku.

Posebno želimo istaći da ni u kom slučaju ne priželjkujemo ovakav eventualni scenarij i još jednom naglašavamo da SBB BiH Zenica neće podržati smjenu aktuelne predsjedavajuće GV Zenica.

 

Zenica, 30.08.2017.godina

GO SBB BiH ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno