Ostali sportovi

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Protesti početkom mjeseca decembra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozivamo se na sastanak gradonačelnika, vijećnika i članova komisije za sport, koji je održan 22.08.2023.godine, na kojem je jasno i glasno izjavljeno da zenički klubovi neće biti uskraćeni za trenažni proces.

Citiramo:

“Na njihov zahtjev ovdje su danas predstavnici svih klubova. Njihov trenutni problem jeste nedostatak finansijskih sredstava kako bi do kraja godine mogli održati trenažni i takmičarski dio. Obećao sam da ću pronaći način da im i to pomognem, a riječ je o oko 250 hiljada KM.
Međutim, problem je što ima previše klubova. Gradska uprava insistira da se zbog toga napravi Strategija sporta u ovom gradu gdje će biti nosioci za određene sportove koji će dobijati više sredstava. U narednu godinu bez te Strategije neću da ulazim. Sad smo stabilizovali mnoge sportske klubove i trebamo ići naprijed, a da bismo to i postigli potrebna je strategija”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.”

Javno preduzeće nas smatra najobičnijim kupcima usluga koje pružaju, tako da su klubovi već u ovom mjesecu imali troškove prema istom, od kojih su neki izmirili svoje obaveze a ostali će dobiti fakture na kraju mjeseca u skladu sa predračunima.

Čini nam se da smo kolateralna šteta u ovoj situaciji, a na naš apel se niko od odgovornih nije oglasio niti reagovao.

Već je jedan kolektiv istupio iz takmičenja, a čini se da i ostale čeka ista sudbina.

Rješavanje ovog problema nije samo interes naših kolektiva, nego i konačnog opredjeljenja našeg Grada da li sport ima perspektivu ili ne.

Zbog toga, mi, dole potpisani, ostali smo složni, te smo odlučili da 01.12.2023.godine održimo protestni trening na platou Gradske arene i Trgu ispred zgrade gradske uprave.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno