Politika

Saopštenje za javnost: Predstavljanje kandidata za Opšte izbore 2022. godine, iz Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica, na skupu u Blatuši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska organizacije Stranke penzionera /umirovljenika BiH na promotivnom skupu održanom u Blatuši ,28.09.2002.godine, predsravila je svoje kandidate koji se nalaze na listi za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona i za Parlament Federacije BiH.

Na ovom skupu su se predstavili sljedeći kandidati Gradske organizacije SPU BiH Zenica sa liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona: 1.Mehmed Rahmanović, 2. Sejad Sivac, 3. Hadžira Dračo, 4. Ferhat Ombašić , 5.Sabra Terzić, 6.Ishak Šehaganović, 7. Zlatka Zajimović, 8.Senaida Alić , 9.Stela Dominović, 10. Senad Čamdžić, i 11.Saima Šumež.

U svom obraćanju kandidati su ukratko predstavili svoj životopis i osnove programa i ciljeva Stranke penzionera/ umirovljenika BiH Zenica, koje će zastupati u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona ukoliko dobiju povjerenje birača.

Izabrani kandidati u Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona će se zalagati za :
-donošenje odluka , u okviru utvrđene ekonomske politike, za podsticanje privrednog i društvenog razvoja i za otvaranje novih radnih mjesta za mlade kako ne bi postali Kanton staraca,
-utvrđivanje obrazovne politike , uključujući donošenje propisa u obrazovanju i osiguranju obrazovanja sa akcentom na racionalizaciju mreže srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona, uvođenje novih savremenih nastavnih planova i programa i zanimanja za potrebe tržišta rada , kao i za cjeloživotno učenje i dualno obrazovanje na području Zeničko-dobojskog kantona,
-utvrđivanje i provođenje kulturne politike na području ZDK-a,
-osnivanje kantonalne RTV i utvrđivanje politike u vezi sa osiguranjem kantonalnog radija i televizije,
-provođenje socijalne politike , sa akcentom pravednije raspodjele budžetskih i drugih sredstava koja bi se utrošila na subvencioniranje troškova grijanja, vode, električne energije i drugih benefita za penzionere, posebno za one najugroženije sa minimalnom penzijom,
-razvoj politike turizma na području ZDK-a , za razvoj turističkih resursa i zapošljavanja nezaposlenih u oblasti turističke djelatnosti,
-bolje zdravstvo na području ZDK-a, za povećanje esencijalne liste lijekova, smanjivanje rokova čekanja na specijalističke preglede i za sveukupno podizanje nivoa usluga zdravstvene zaštite za sve građane i posebno za penzionere.

Na ovom skupu su se obratili i kandidati koji se nalaze na listi koalicije POVJERENJE koju čine dvije političke stranke: NAROD I PRAVDA i SPU BiH : Hidajet Humić iz Zenice i Sinan Roša iz Tešnja.
Kao kandidati za parlament Federacije BiH za izbornu jedinicu 405 su istakli , da će se, ukoliko budu izabrani zalagati za :
-najnižu penziju koja će iznositi najmanje 52% prosječne plate u Federaciji BiH i sa najmanje dva usklađivanja penzija u godini dana , u odnosu na porast troškova života,
-pravo svih građana da se mogu liječiti bez zapreka na cijeloj teritoriji Federacije BiH,
-borbu za zapošljavanje sposobnih i stručnih a ne podobnih, poebno mladih,
-smanjivanje plata i drugih primanja zastupnika svih nivoa , najviše do tri prosječne plate u Federaciji BiH,
-ozdravljenje veoma bolesnog zdravstva i zdravstvenog sistema,
-obaveznu primjenu zakona o sukobu interesa i zakona o porijeklu imovine.

Svoju veliku podršku svim kandidatima Stranke penzionera/umirovljenika BiH a posebno sa područja ZDK-a , svojim govorom i prisustvom dao je Hamid Begovac , jedan od osnovača stranke i živa legenda grada Zenice, pozvavši sve penzionere i građane grada Zenice da izađu na izbore , da glasju za kandidate Stranke penzionera/umirovljenika i za koaliciju POVJERENJE , NAROD I PRAVDA, SPU BiH , kao i za kandidata Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjačkog naroda.

Vrijeme je za promjene i povjerenje.

Naredni predizborni skup Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica, je u ČETVRTAK, 29.09.2022.godine u MZ JALIJA , u 18:00 sati.

Dobro došli
KIŠ KO SPU BiH ZDK-a



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno