Politika

Saopštenje za javnost: Obećanje ludom radovanje i različiti aršini Vlade Federacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopštenje za javnost : Obećanje ludom radovanje  i različiti aršini Vlade Federacije BiH

Poštovani građani , dragi penzioneri

Gradska organizacije Stranke penzionera BiH Zenica izražava ogromno nezadovoljstvo i rezigniranost  i upućuje ozbiljne kritike aktuelnoj vlasti na razlićitim aršinima i neravnopravnom i diskriminirajućem odnosu  spram onih koji imaju najmanje, a to su penzionri.  Svi na ovome svijetu dobro znaju statistiku penzionerskog jada i čemera i njihovih primanja kao i ukupnog društvenog statusa  i standarda ove najbrojnije i najugroženije populacije.

Gradska organizacija Stranke penzionera u Zenici pita aktuelnu vlast:“ Jel to penzioneri i budžetski korisnici federalnog budžeta imaju različite  potrebe za hranom , lijekovima, podmirivanjem računa za režijske troškove  itd.“ ? Nemaju gospodo iz vlasti . Jer penzioneri su svojim statusom , mjestom i ulogom u zajednici  doživjeli dno dna a posebno su  sada primili takvu nemoralnu šamarčunu nakon posljednjih odluka Vlade Federacije da se penzionerima sa najnižom penzijom od 420 KM poveća taj iznos za 5% ili za nekih 21 KM mjesečno  a da veliki broj uhljeba i birokrata , korisnika federalnog budžeta , dobiju po 1080 KM na ime jednokratne pomoći zbog povećanja troškova života i galopirajuće inflacije. Ta jednokratna pomoć  navedenim uhljebima iznosi oko 51,4 mjesečna povećanja najnižih penzija. Znači federalni uhljebi će dobiti u komadu i odmah 1080 KM pomoći a penzioneri sa najnižim penzijama će taj iznos nakupiti za 51,4 mjeseca. Koje licemjerstvo i diskriminacija.   Jako sramotno, licemjerno i totalno degradirajuće spram penzionerske populacije naročito poslije na sva zvona  najavljivanog povećanja penzija za najniže penzije.

Gradska organizacija Stranke penzionera Zenica, poziva Vladu Fedracije da ako nema, a iz priloženog se vidi da nema iskrene empatije prema penzionerima i njihovom statusu kao i namjere ravnomjerne i pravednije   raspodjele budžetskih, narodnih para  , kojih itekako ima bar sada, da ako ne zna to da uradi , neka taj posao  prepusti drugima da naprave moralniji i ravnopravniji model raspodjele narodnih budžetskih para za sukcesivno povećanje penzija , ne samo najnižih nego i svih drugih penzija. Gospodo postoji i za to moralniji i pravedniji model raspodjele narodnih para.

Gradska organizacija Stranke penzionera u Zenici smatra da je ovo povećanje najnižih penzija od 5% još jedno bacanje prašine u oči penzionerskoj  populaciji  kao i ponižavanje svih penzionera koji su svoj rad i trud uložili u izgradnju ove zajednice. Gdje je tu solidarnost, gdje je tu ravopravnost ?

Zato penzioneri, ne nasjedajte na ove „akcije“ Vlade FBiH od 5% , a mi vam   obećavamo  da će se Gradska organizacija Stranke penzionera u Zenici još aktivnije uključiti u borbu za dostojanstvo penzionerske populacije. U toj borbi vas pozivamo da nam se pridružite. Samo jedinstveni  možemo doći do svog cilja i do boljeg penzionerskog sutra.

Predsjednik Gradske organizacije  SPU BiH Zenica

Mehmed Rahmanović,prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno