Politika

Saopštenje za javnost – Nezavisni kandidat za GV Grada Zenice, Ibrahim Emić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezavisni kandidat za GV Grada Zenice, Ibrahim Emić

Poštovani sugrađani !

Zadnjih par mjeseci, u ovoj izbornoj godini, svjedoci smo brojnih aktivnosti koje se dešavavaju u našem Gradu od strane Gradske uprave i od strane Vlade ZEDO Kantona. One se ogledaju većinom u izgradnji da li objekata, adaptaciji istih ili pak infrastrukturalnih zahvata koji su jednako važni i za Grad kao i za Kanton. Mi ,,obični” građani, primjetiti ćemo ono što se vidi okom a to je svakako nova škola, nova fiskulturna sala, utopljena školska zgrada, uređen prilaz tim objektima i sve ono što je lijepo, moderno, a unutrašnje uređenje istih, kabineti za nastavu, uopšte interijer, to ćemo ostaviti nastavnom osoblju i učenicima da daju sud o tome. Ljudi koji žive u prigradskim naseljima, koji su sudionici ovih radova u svojim mjestima, svakako će dati svoju ocjenu da li pozitivnu ili negativnu. S druge strane obaveze Grada prema ovim infrastrukturalnim objektima za koje Grad izdvaja budžet kako u samom Gradu tako i u prigradskim naseljima vidno se izvršavaju, na dobrobit građana našega Grada. U Gradu se mijenjaju azbestni krovovi na zgradama koje su pravljene pedesetih i šezdesetih godina, par zgrada je ,,utopljeno”, istina uz participaciju samih građana, i to je ono što se vidi. Sve ovo ne bih prepisao ministrima u Vladi, Gradonačelniku, nego samoj Vladi ZEDO Kantona i Gradskom vijeću koje je zakonodavno tijelo a GU na čelu sa Gradonačelnikom izvršni organ koji zajedno trebaju i moraju da se pridržavaju u ovom slučaju izvršavanju budžeta i trošenju sredstava kako je to određeno po pojedinim resorima. Namjerno vežem Kanton i Grad jer običan građanin koga interesuje boljitak Grada ne zna šta je obaveza Kantona a šta Grada u izvršavanju njegovih potreba za lagodnijim životom jer ipak sva ta sredstva su od građana Zenice i nisu ih donijeli u svojim džepovima niti ministri, niti vijećnici kao ni Gradonačelnik i Premijer. Osnovna moja misao je da i Vlada i Grad, odnosno Premijer i Gradonačelnik koji su na čelu tih zakonodavnih i izvršnih vlasti rade svoj posao onako kako im nalažu budžetska izdvajanja za određeni period i određeni resor jer sam budžet za pojedine resore- uprave je donesen na osnovu pomno planiranih potreban građana na terenu. Nikakav rivalitet ne treba da postoji između njih, nego da samo rade svoj posao. Jedno pompezno oglašavanje asfaltiranog puta ili fasade na školi neće donijeti nikakve poene niti Premijeru niti Gradonačelniku niti pojedinim ministrima, jer iole trezveno razmišljanje građanina kazivat će da je sve to napravljeno sredstvima građana. I ono što je najvažnije u svemu, ističemo stalno, Zenica Grad, a ponašamo se kao da nismo, a jesmo u srcu Evrope barem geografski. Budimo i moralno u srcu Evrope jer to nam nalaže naša istorija i naša kultura a mislimo i na naša pokoljenja jer njihove oči su uprte u nas.

Ono posebno što bih naglasio su sredstva informisanja koja su takđer finansirana od strane građana. Ona moraju dati isti tretman svim građanima Grada, svim partijama-strankama da li su one u vlasti ili su u opoziciji, moraju biti otvoreni, transparentni, istiniti, ne protežirali nikoga jer najposlije, etika novinarska to im nalaže. Gospodo novinari, na vama je veliko breme i odgovornost, radite svoj posao jer ocjena građana kako to radite je najmjerodavnija…

S poštovanjem
Ibrahim Emić, Građanin Grada Zenice i Kandidat za GV Grada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno