Zenica

Saopštenje – Osvrt na nedavno završeni Summerfest u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na sjednici Predsjedništva Foruma građana Zenice održanoj 7. augusta 2018.godine, između ostalog, dat je i osvrt na nedavno završeni Summer Fest u Zenici, i tim povodom izdaje sljedeće:

Saopštenje – Osvrt na nedavno završeni Summerfest u Zenici

Lijepo je bilo provesti posljednjih par sedmica u našem gradu, koji je oživio 14. jula nastupom poznatog repera Frenkija, i živio punim plućima do 03. augusta i spektakularnog nastupa mega benda Dubioza Kolektiv.

Sve što se dešavalo između ova dva datuma je bilo dobro izbalansirano umjetničkim nastupima i muzičkim koncertima širokog spektra, koji su udovoljili različitim ukusima izbirljive zeničke publike.

Forum građana Zenice izražava zadovoljstvo, kako događajima u sklopu manifestacije Zenica Summer Fest, tako i samom organizacijom koja može poslužiti za primjer i drugima koji planiraju događaje ove vrste.

Uz dužno poštovanje svih koji su uzeli učešće, moramo za primjer istaći nastup BiH mega benda Dubioza kolektiv na Kamberovića polju, kojem je prisustvovalo više desetina hiljada posjetilaca iz cijelog regiona. Koncerti te vrste i veličine, svugdje u svijetu su događaji visokog rizika. Ovaj koncert, zahvaljujući organizatoru, je protekao u najboljem mogućem redu, bez ijednog spornog momenta. Za posebnu je pohvalu i divljenje činjenica da su koncertu prisustvovali SVI u rasponu “od jedne do osamdeset i jedne” godine.

Imajući u vidu sve navedeno, Forum građana Zenice se zahvaljuje svim umjetnicima koji su uzeli učešće, a posebne čestitke i zahvalnost upućujemo svima koji su, na čelu sa gradskom upravom, svojim angažmanom pomogli da se organizuje i uspješno sprovede ova manifestacija.

Ostaje nam još samo da poželimo da Zenica Summer Fest preraste u tradicionalni događaj, a Forum građana Zenice stoji na raspolaganju da svojim aktivnostima pomogne ostvarivanju ovog, po svemu viđenom, istinskog kulturnog događaja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno