Zenica

Gradska uprava i gradonačelnik podržavaju zahtjeve Vijeća roditelja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava i gradonačelnik podržavaju zahtjeve Vijeća roditelja i uposlenika OŠ “Hasan Kikić” u Tetovu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je Osnovnu školu “Hasan Kikić” u Tetovu. Tom prilikom gradonačelnik i njegovi saradnici razgovarali su sa direktoricom škole Hasnom Tukić, predsjednikom Vijeća roditelja Enverom Karahmetom, kao i sa predstavnicima uposlenika škole. Povod za sastanak bila je aktuelna izgradnja novog školskog objekta, koju će Grad Zenica pomoći sa 150.000 KM doniranih sredstava. Radi se o namjenski obezbijeđenim sredstvima za gradnju škole.

Tokom sastanka uprava škole i Vijeće roditelja izrazli su želju ali i odlučnost, da ova sredstva budu utrošena za dogradnju četiri učionice na objektu nove školske zgrade.
„Gradska uprava i ja smo tu da služimo građanima. Ova sredstva pripadaju stanovnicima Tetova, Banloza, Podbrežja i Gradišća, čija se djeca školuju u OŠ Hasan Kikić. Ako su građani složni da se sredstva koriste za izgradnju još četiri učionice, jel kako kažu da su projektom planiranih osam učionica nedovoljno, mi se aspolutno slažemo. Gradnja objekta je u poodmakloj fazi i potrebno je hitno izvršiti ojačanja na jednom dijelu objekta, gdje bi se nadogradile te učionice“, riječi su gradonačelnika Kasumovića.

Kako je iz ovih razloga potrebno promijeniti dio projekta, na sastanku je zaključeno da se od Ministarstva nauke, kulture i obrazovanja ZDK zatraži hitan sastanak na ovu temu, obzirom da je ovo resorno ministarstvo investitor na gradnji novog objekta.
„Smatramo da je sada idealno vrijeme da se u Tetovu napravi jedan kapitalan školski objekat u kojem će biti dovoljno mjesta za održavanje nastavnih i vannastavnih aktivnosti. Školu pravimo jednom u stotinu godina, sredstva imaju osigurana i zato po svaku cijenu želimo da se udovolji našem zahtjevu i izgrade još četiri učionice. Ako sada ovo ne riješimo, a imamo sredstva, onda će to ostati zauvijek neriješeno pitanje“, kaže Enver Karahmet, predsjednik Vijeća roditelja.

Iz kabineta gradonačelnika Zenice danas je na ruke resornog kantonalnog ministra Mensura Sinanovića upućen urgentni zahtjev za održavanje sastanka na kojem bi se udovoljilo roditeljima učenika i nastavnog osoblja Osnovne škole „Hasan Kikić“ Tetovo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno