Politika

Saopštenje – Forum seniora GO SDP BiH Zenica

Forum seniora GO SDP BiH Zenica na sjednici održanoj 08.01.2020. godine razmatralo je realizaciju svog Operativnog programa rada za 2020. godinu.

U tom smislu, a sa aspekta stanja u javnom gradskom prevozu u gradu Zenica, a posebno u JP „ Zenicatrans „ Zenica, iskazali zabrinutost zbog činjenice da je uskraćeno ovo osnovno komunalno pravo za građane Zenica, a posebno populaciju osoba treće životne dobi i penzionera.
Penzioneri su pored ostalih najveći korisnici usluge javnog prevoza, a vlastitim sredstvima su kupili godišnje pretplatničke karte što im je sada onemogućeno koristiti.

Takođe sa stanovišta zaštite ljudskih prava i osjetljivosti za populaciju penzionera i oboljelih osoba insistiramo da nadležni organi u gradu Zenica, upravljačke strukture „Zenicatrans“ Zenica prevoz putnika poduzmu sve mjere i radnje da se što prije uspostavi funkcija javnog prevoza u gradu Zenica.

Forum seniora

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem