Politika

A-SDA Zenica: Što prije osigurati nesmetano funkcionisanje JKP ‘Zenicatrans’ Zenica

A-SDA Zenica: Što prije osigurati nesmetano funkcionisanje JKP ‘Zenicatrans’ Zenica – Gradski odbor Stranke demokratske aktivnosti A-SDA Zenica daje punu podršku opravdanim zahtjevima radnika JKP ‘Zenicatrans’ Zenica u iznalaženju trajnog sistemskog rješenja za normalizaciju stanja i osiguranju funkcionisanja komunalne djelatnosti prevoza građana Grada Zenice.

Usljed neiznalaženja trajnog rješenja osiguranja javnog prevoza u Zenici, te sveprisutnog populističkog odnosa prema ovom problemu od strane gradske administracije, još jedno javno preduzeće dovedeno je na rub stečaja, a najveći gubitnici su građani Zenice – učenici, studenti, radnici, penzioneri, kao i ostale ugrožene kategorije društva koje koriste gradski prevoz, te uposlenici ovog preduzeća.

Očita nakana gradske uprave da se JKP ‘Zenicatrans’ dovede u stečaj i da se uvedu novi prevoznici izazvala bi višestruku štetu korisnicima prevoza ne samo zbog ukidanja svih nerentabilnih linija (kojih je 80% na području Zenice), nego bi dovelo i do enormnog povećavanja cijena karata.

Zbog svega ovoga, smatramo da se opravdanim zahtjevima radnika, kao i većine građana, mora što prije udovoljiti i ‘Zenicatrans’ kao javno komunalno preduzeće od najvećeg značaja za Zenicu vratiti u funkciju javnog prevoza u svom punom kapacitetu.

Gradski odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi