Info

Saopćenje: Zahidu Mušanoviću isporučen elektromotorni dodatak za invalidska kolica na mehanički pogon

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona izvršena je isporuka elektromotornog dodatka za invalidska kolica na mehanički pogon Zahidu Mušanoviću, ratnom vojnom invalidu, paraplegičaru i amputircu.

Ovo ortopedsko pomagalo je nabavljeno putem provedenog postupka javne nabavke, gdje je kao najpovoljniji ponuđač izabran OTTO BOCK ADRIA Sarajevo. Ministarstvo je za navedeno pomagalo izdvojilo 14.940,00KM bez PDV-a, a u postupku javne nabavke vodilo se računa da se obezbjedi pomagalo sa tehničkom specifikacijom dostavljenom od strane krajnjeg korisnika.

Ministarstvo je, kao i do sada, pokazalo spremnost i odlučnost u obezbjeđivanju osnovnih potreba koje će omogućiti našim paraplegičarima bolji i kvalitetniji život, a imajući u vidu njihov doprinos tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

– Meni kao ministru je ukazana prilika da mogu na zakonit i transparentan način, provođenjem postupka javne nabavke, olakšati svakodnevnicu ovih ljudi koji su nas zadužili doprinosom tokom agresije na RBiH – istakao je resorni ministar Adnan Sirovica.

Trenutno je u toku i postupak nabavke fiksnog lifta za kadu za dizanje nepokretne osobe za paraplegičara Šefika Patkovića, a ubrzo se očekuje isporuka pomagala.

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno