Info

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno, a u Hercegovini lokalno pada slaba kiša, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Sokolac 0; Bijeljina, Bjelašnica i Ivan Sedlo 2; Bugojno, Livno, Prijedor i Tuzla 3; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 4; Bihać, Doboj, Drvar i Zvornik 5; Široki Brijeg 8; Stolac 10; Trebinje 11; Mostar 12; Neum 14 stepeni Celzijusa.

Danas oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Lokalno slaba kiša će padati u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U Sarajevu oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni.

U srijedu će jutro biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Tokom dana naoblačenje sa zapada. U kasnim večernjim satima slaba kiša je moguća u Krajini. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 stepen.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovine, u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, a dnevna od 18 do 24 stepena.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. U noći sa petka na subotu kiša u većini područja. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 22 do 28 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno