Zločini

Saopćenje za javnost: Visočka policija uspješno otkrila izvršioce više krivičnih djela

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prethodnom periodu, na području nadležnosti Policijske stanice Visoko, evidentirano je izvršenje više imovinskih krivičnih djela te krivičnih djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Na osnovu sačinjenih operativnih planova, policijski službenici Policijske stanice Visoko su poduzeli niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela, otkrivanja izvršilaca te pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenja predmetnih krivičnih djela.

S tim u vezi, u potpunosti je rasvijetljeno krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” počinjeno na štetu lica B.A. iz Visokog, na način da je bačena ručna bomba u dvorište njegove kuće te podmetnut požar na putničko motorno vozilo marke Ford Mondeo kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica dok je na kući i vozilu pričinjena materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu, u vezu sa izvršenjem dovedena su lica S.A. (1984.) i Č.E. (2002.), oba iz Visokog te su prilikom pretresa objekata koje koriste navedena  lica, pronađeni određeni tragovi koji će poslužiti kao dokazni materijal u krivičnom postupku te određena količina  opojnih sredstava i krivotvoreni dokumenti.

Također rasvijetljeno je i krivično djelo “Razbojništvo” počinjeno na štetu uposlenika Benzinske pumpe “Suša”, kojom prilikom je izvršilac uz prijetnju vatrenim oružjem-pištolj, otuđio novac u iznosu od 3.350 KM. Izvršenom kriminalističkom obradom lica A.A. (2000.) iz Visokog pronađen je dio novca kao i određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenom krivičnog djela te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni predat u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Daljnjim aktivnostima policijskih službenika, rasvijetljeno je i krivično djelo “Razbojništvo” počinjeno na štetu dva lica sa područja općine Ilijaš kojom prilikom je, u mjestu Donja Vratnica, od istih uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđen novac, ručni sat i drugi predmeti. Operativnim radom slobode su lišena lica L.D. (1990.)  i S.F. (1984.), oba iz Visokog kod kojih su prilikom pretresa stambenih objekata i vozila koja koriste pronađeni određeni predmeti i tragovi koji će kao dokazi poslužiti u krivičnom postupku. Zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju opisanog krivičnog djela, za  licem A.A. (1991.) iz Sarajeva raspisana je operativna potraga.

Pored navedenih krivičnih djela policijski službenici Policijske stanice Visoko su zadokumentovali i otkrili izvršioce četiri krivična djela “Teška krađa” kojom prilikom su izvršioci P.A. i H.S., oba iz Visokog iz dvije osnovne škole na području grada Visoko otuđili nadzorne kamere, određeni iznos novca te prehrambene proizvode iz školskih kuhinja. Izvršenim pretresima stambenih prostorija koje koriste osumnjičena lica pronađen je dio otuđenih predmeta kao i predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno