Posuđeno

Saopćenje za javnost: U.G. Komandanata OOR 92 – 95 Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: U.G. Komandanata OOR 92 – 95 Zenica – Na posljednjoj sjednici G.V. , Gradonačelnik Kasumović je saopštio da je komisija za odabir programa i projekata udruženja i organizacija boračke populacije završila prijedlog podjele i da će sva udruženja koja je komisija ocjenila prolaznim , izuzev U.G.Komandanata dobiti predmetna sredstva .

Uz to je dodao „da ovo udruženje zna zašto neće dobiti sredstva“ .

Da pojasnimo javnosti , Kasumović je još prije , na pitanje vijećnika „zašto gradski Crveni križ tokom cijele godine nije dobio niti marke od 15.000 KM budžetom predviđenih sredstava“ ? odgovorio da neće dobiti marke dok je u predsjedništvu vijećnik Mensud Keleštura , inače i predsjednik našeg udruženja .

U.G. Komandanata najoštrije osuđuje ovakvo uslovljavanje i zloupotrebu budžetskih sredstava u cilju ostvarenja ličnih ciljeva .
Naše udruženje se finansira isključivo od vlastitih članarina , a ne iz budžeta grada , projekti za koje smo aplicirali su :

1. Izgradnja spomen obilježja palim borcima tokom oslobađanja Drivuše , Mutnice i Perin Hana .
2. Izrada monografije 314. Sl. mtbr.

Slobodno možemo reći da se radi o dva najznačajnija projekta od svih apliciranih a da je komisija Gradonačelniku od 50.000 KM raspoloživih sredstava predložila skromnih :

– Za izradu spomen obilježja 2.000 KM
– Za monografiju 1.000 KM
Ostavljamo sugrađanima na razmisljanje sljedeće :
– Dali su i poslije 25. godina nebrige gradskih vlasti , časni i hrabri šehidi :
1. Arnaut Semir
2. Hodžić Abdulah
3. Ibranović Senad
4. Mutapčić Sejad
5. Sušić Nedžad i
6. Zukan Nijaz

napokon zaslužili dostojanstveno obilježavanje mjesta pogibije i kolektivno sjećanje na njihovu pogibiju 05. juna svake godine ?

– Dali je 5.000 boraca koji su se širom BiH borili u redovima 314. Sl. mtbr. , od čega je njih 161 dalo svoj život , 700 ranjeno a 16 ih je nosilaca najvišeg ratnog priznanja , zaslužilo da se o njima i njihovom junaštvu napokon napiše puna istina i da se zarad kolektivnog pamćenja ista budućim pokoljenjima neprekidno prezentira ?

Po Gradonačelnikovom mišljenju NISU .
Po mišljenju nas članova U.G.Komandanata , JESU ITEKAKO .

Stoga poručujemo Gradonačelniku Kasumoviću :
– Da nam ni po koju cijenu neće birati članstvo i predsjednika , te
– da ćemo bez obzira na ovakav njegov stav smoći snage i napisati monografiju 314. Sl. mtbr. a čime ćemo se bar djelomično odužiti našim saborcima .

Upravni odbor
Smailagić Dževad



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno