Zenica

Saopćenje za javnost: Svečano otvoren rekonstruisani amfiteatar na Smetovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na zeničkom izletištu Smetovi je upriličeno svečano otvorenje rekonstruisanog amfiteatra.

Projekat sanacije amfiteatra vrijedan je 123.424,96 KM, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijedili su Grad Zenica u iznosu od 93.424,96 KM i Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 30.000,00 KM.

Za sve učesnike i goste ceremonije pripremljen je zanimljiv zabavni program, a prisutnim se obratio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

„Smetovi su najpoznatije izletište Zeničana. Gradska uprava Zenica na čelu sa mnom je u proteklih nekoliko godina pokrenula niz aktivnosti kako bi ovo izletište bilo atraktivno i turistima iz drugih gradova Bosne i Hercegovine. Napravili smo dječije igralište, pri kraju su radovi na izgradnji Eko-kuće, a sada smo uredili i amfiteatar. Nastojanja Gradske uprave Zenica su da ovo izletište oživi u svakom smislu“, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Osim sanacije amfiteatra postavljene su betonske ploče na prilaznim pješačkim stazama prema amfiteatru, spomeniku, te saobraćajnici, a s ciljem obogaćenja turističke ponude Grada Zenice i Smetova.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno