Politika

Saopćenje za javnost Stranka za BiH: o smjeni aktuelne Vlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost Stranka za BiH: o smjeni aktuelne Vlade ZDK – Danas su pojedini mediji objavili da su skupljeni potpisi za smjenu aktuelne Vlade Zeničko – dobojskog kantona.

Navodno za smjenu Vlade potpise su skupili zastupnici SDP-a, SBB-a, Naše stranke, Nezavisnog bloka, Demokratske fronte i Stranke za  Bosnu i Hercegovinu.

Povodom ove informacije Stranka za Bosnu i Hercegovinu želi javnost obavijestiti o sljedećem:

Zastupnik Samir Karahasanović koji je mandat osvojio kao kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu, od objavljivanja rezultata Općih izbora 2018.godine se ponašao suprotno odlukama viših organa Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Sa grupom sada već suspendovanih i isključenih članova Stranke za Bosnu i Hercegovinu iz Zavidovića vodio je privatne pregovore sa drugim političkim strankama oko formiranja aktuelne Vlade Zeničko – dobojskog kantona.

Tako je privatno predložio i Azru Šabanović za ministricu Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, koja je također suspendovana i isključena iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu se ograđuje od ovakvih postupaka i naglašava da zastupnik Samir Karahasanović već dvije godine nije član Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Njegov današnji potpis za smjenu Vlade Zeničko-dobojskog kantona , a čije je imenovanje svojevremeno podržao,  pokazuje političko i moralno dno. Ovakve radnje su svojstvene osobama koje svaki momenat koriste za trgovinu političkim uticajem.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu ne podržava da se na ovaj način kalja njeno ime i poziva zastupnika Karahasanovića da vrati mandat Stranci za Bosnu i Hercegovinu.

Press služba S BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno