Politika

Saopćenje za javnost: Stranka penzionera/umirovljenika BiH Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska organizacija Stranke Penzionera Bosne i Hercegocvine Zenica oštro osuđuje povećanje plaća  izabranim parlamentarcima , vlasnicima života i smrti građana Bosne i Hercegovine..

Sramotna je i krajnje nemoralna činjenica da naši „demokratski izabrani“ vlastodršci sami sebi jednim dizanjem ruke ( pritiskom na dugme) sebi i to lično sebi povećaju plaće  u iznosu od 500 KM ( neto)  , bez imalo empatije , griže savjesti i pomisli na one najsiromašnije i najugroženije i bez pomisli na činjenicu da daju  odgovor na pitanje :  da li su zaslužili ionako već enormno visoke plaće od 5.000 KM !

Jadna je i bijedna ona vlast koja je sebična , gramziva i sebi samodovoljna , koja ne gleda na najugroženije kategorije svoga društva , među kojima su najbrojniji penzioneri / umirovljenici, koji su dali sav svoj radni vijek i dobar dio svog životnog vijeka da već dobro etablitrani i zacementirani vlsatodršci decenijama čereče i pljačkaju  ovu zemlju , otimaju od onih koji su najzaslužniji i od onih kojima je najpotrebnije! Jadno, bijedno i sramotno!

Današnji protesti diljem Bosne i Hercegovine, organizovani protiv poskupljenja su pokazali još jedanput našu licemjernost i nesavjesnost največeg dijela naše zajednice za potrebom opšteg narodnog bunta protiv modernih haračlija jer ovo je prevazišlo svaku mjeru. Pred očima javnosti vlastodršci se svađaju i kolju prije svega po etničkoj i nacionalnoj pripadnosti ali kada je u pitanju opšta pljačka narodnog dobra i građana ove zemlje u vidu  povećanje njihovih nezasluženih primanja, tada su oni jedinstveni i zaboravljaju više „ ko je ko“, i narodu poručuju da su obične ovce.

Gradska organuizacija Stranke Penzionera Bosne i Hercegovine Zenica, sa gnušanjem odbija ovako sramotne odluke jer je licemjerno to da od 428 746 penzionera / umirovljenika u Federaciji Bosne i Hercegovine njih preko 379.293 su dobili isplaćenu prosječnu penziju od 450,85 KM ! Ima li tu rezona, ima li tu ljudskosti, ima li tu pravde ??? NEMA !

Zato gradska organizacija Stranke Penzionera Bosne i Hercegovine Zenica, poziva sve penzionere /umirovljenike i ostale građane da se najradikalnije suprostave vladajućim oligarhijama i njenim rastrošnim manirima i da putem demokratskih postupaka kažu odlučno NE pljačkašima!

Gradska organizacija Stranke Penzionera Bosne i Hercegovine Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno