Politika

Objavljujemo kandidatske liste SDP-a za sve nivoe vlasti u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sve političke stranke su prije tri dana zaključile i predale kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji BiH za predstojeće Opće izbore, a među njima je i Socijaldemokratska partija (SDP).

Nositeljica liste za Skupštinu Kantona Sarajevo je gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić. Na drugom mjestu je Adnan Šteta, a na trećem Davor Čičić. Jelena Pekić je četvrta, Igor Stojanović peti, Kenan Magoda šesti, Samir Avdić sedmi, Belma Kapo deveta.

Zanimljivo, jedan od najglasnijih SDP-ovaca i federalni parlamentarac Irfan Čengić je na desetoj poziciji. Među 40 kandidata na listi za Skupštinu KS su i bivši rukometni reprezentativac BiH Enid Tahirović, direktor Toplana Sejfo Ušanović, federalni parlamentarac Tomislav Martinović i drugi.

Za izbornu jedinicu 11 (Ilijaš, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo) za nivo Federacije BiH, SDP je na prvu poziciju kandidovao Jasnu Duraković, a za Izbornu jedinicu 7 (Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Trnovo, Pale, Foča, Goražde) listu predvodi Mahir Delić. Prvi u SBK za Federalni parlament je Elvir Karajbić, a u HNK Aner Žuljević.

Što se tiče kandidata za Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine, listu u Kantonu Sarajevo i BPK nosi Saša Magazinović, a tu su i Lidija Korać (2), Dervo Sejdić (3), Haris Vranić (4), Edina Papo (5), Dijana Briga (6), Jasmin Duraković (7) i Benjamin Soko (8).

Listu za državni parlament iz SBK/ZDK predvodi Zukan Helez, iz Tuzlanskog kantona Jasmin Imamović, iz HNK/ZHK Nermin Nikšić, a iz USK Albin Muslić.

Kompletne liste kandidate SDP-a na kantonalnim i drugim izbornim listama možete vidjeti u fotogaleriji.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno