Politika

Saopćenje za javnost: Spreman sam oprostiti dug RMU Zenica, svaki rudar bi dobio po 4.500 KM

Podijeli ovu vijest:

Spreman sam da, zajedno sa prozeničkim vijećnicima, oprostim dug koji, prema sudskim presudama, Rudnik mrkog uglja (RMU) Zenica ima prema Gradu Zenicu u iznosu od oko 2,6 miliona KM, ukoliko će Elektroprivreda BiH, odnosno Uprava zeničkog rudnika, isplatiti ta sredstva rudarima.

Naši komorati svakodnevno riskiraju svoje živote i silaze u utrobu zemlje kako bi zaradili za hljeb sa sedam kora, zbog čega smatram da bi ovaj prijedlog bio od općeg dobra za sve rudare.

Dakle, od ukupnog duga koji RMU Zenica ima prema Gradu Zenica, a kada se raspodijeli na sve komorate, zeničkim rudarima bilo bi isplaćeno po oko 4.500 KM, plus svi doprinosi. Napominjem, na ovaj način bi svaki rudar dobio po 4.500 KM!

Gradsko vijeće Zenica, odnosno prozenički vijećnici, odmah bi donijeli odluku o otpisu dugova rudniku Zenica. Smatram kako bi ta sredstva umnogome pomogla rudarima, a oprost duga konačno stavio tačku na brojna blokiranja i deblokiranja računa.

Pozivam Elektroprivredu BiH i Upravu RMU Zenica da prihvate ovaj prijedlog, kojim bi apsolutno pokazali da itekako cijenimo poziv rudara koji, kako bi prehranili svoje porodice, odlaze u jamu i nikada ne znaju hoće li se vratiti kući.

Ukoliko, ipak, Elektroprivreda BiH i Uprava RMU Zenica ne prihvate ovaj dobronamjeran prijedlog za rješenje dugogodišnjeg problema, Grad Zenica će naplatiti svoja potraživanja.

Uvaženi rudari, moji sugrađani, duboko vjerujem da će oni koji odlučuju o vašim sudbinama u RMU Zenica prihvatiti fer i korektnu ponudu.

Vaš gradonačelnik!

Fuad Kasumović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno