Politika

Saopćenje za javnost: Socijaldemokrate BiH Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Socijaldemokrate BiH Zenica – U konferencijskoj sali Hotela Dubrovnik, dana 12.11. sa početkom u 10,00 sati, održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predsjednik SDBiH Zenica Begović dr. Adnan, šef izbornog štaba SDBiH Zenica Dedić Đenan i član predsjedništva GO SDBiH Zenica Terzić Darmin.

Na veliku žalost potvrđena je činjenica da u našem gradu vlada medijska (informativna) blokada.

Konferenciju je vodio dr. Begović koji se u svom uvodnom izlaganju osvrnuo na dosadašnje aktivnosti stranke u proteklih godinu dana, te je posebno naglasio činjenicu da građani nisu mogli ni biti upoznati sa većim brojem aktivnosti stranke, zbog medijske (informativne) blokade koja vlada u našem gradu.

Kao ljekar specijalista, osvrnuo se i na činjenicu da se ostali politički subjekti nisu pridržavali preporučenih zdravstvenih mjera, te su kroz različite oblike okupljanja i organizacije „korida“, koncerata i drugih neprimjerenih aktivnosti sigurno doprinijeli pogoršanju ionako loše epidemiološke situacije u našem gradu, čime su indirektno pokazali da im zdravlje građana nije prioritet.

Šef izbornog štaba Dedić se osvrnuo na prethodnih 28 dana predizborne kampanje, u kojoj je naglasio da je stranka od početka zauzela stav da će kampanju voditi na fer i korektnim osnovama, bez vrijeđanja drugih političkih subjekata.

Sama kampanja je bila dosta drugačija od kampanje koje su vođene od strane druga dva tabora, kojima se priključila većina političkih subjekata koja egzistira u našem gradu.

Dosadašnjom inovativnom kampanjom smo pokazivali, a tako ćemo je i završiti, da građanima možemo prenijeti naše ideje, uz puno poštivanje zdravstvenih mjera koje su propisane od strane nadležnih institucija.

Tokom kampanje smo pokazali da ideja socijaldemokratije ipak živi u našem gradu, uvažavajući činjenicu da se SDP kao „salonska ljevičarska stranka“ priklonio jednom od dva tabora, te samim time izgubio identitet građanske stranke te napustio ideju socijaldemokratije.

Član predsjedništva GO SDBiH Zenica Terzić je istakao problem vezan za izmjenu članova biračkih odbora u posljednjih dva dana, te izmjenu lokacija biračkih mjesta na kojima građani tradicionalno glasaju.

Ovom prilikom je uputio zahtjev prema GIK-u, da se građani u urbanim dijelovima grada, najkasnije 24 sata prije izbora obavijeste putem odgovarajućih letaka koji bi bili polijepljeni na stambenim zgradama o njihovom mjestu glasanja, kako ne bi dolazilo do konfuzije na dan izbora.

Ovim putem također želimo informisati javnost da će Forum mladih SDBiH Zenica, u petak u 21:00 izvesti performans kojim će obojiti grad u boje SOCIJALDEMOKRATIJE sa porukom IZAĐI, U INAT GLASAJ!!! BUDI SVOJ, MISLI ZENIČKI!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno