Politika

Saopćenje za javnost: SDP je najmanje pozvan da ocjenjuje rad Vlade ZDK

Saopćenje za javnost: SDP je najmanje pozvan da ocjenjuje rad Vlade ZDK- Socijaldemokratska partija ZDK je najmanje pozvana da ocjenjuje rad Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Rezultati ove stranke na posljednjim općinskim izborima, naročito u Zenici, najbolje govore u kakvom je stanju SDP, koji danas ima samo jednog načelnika u ZE-DO kantonu.

SDP ZDK jubilarno 10. put najavljuje rušenje Vlade ZE-DO kantona, zajedno sa svojim političkim mentorom iz Grada Zenice, a što su njihovi neostvarivi politički snovi.

O njihovoj (ne)sposobnosti najbolje govori činjenica da su nakon Općih izbora 2018. imali mandatara i predsjedavajućeg Skupštine, ali da opet nisu znali sastaviti Vladu ZDK.

SDP-u bi bilo najbolje da se umjesto pisanja političkih pamfleta i obmanjivanja javnosti pozabavi otkrivenim koruptivnim radnjama svojih rukovodilaca koji su pravosnažno osuđeni, a o čemu je javnost već upoznata.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je stabilna i ima svoje programske ciljeve, koje ispunjava u potpunosti. Ima punu podršku skupštinske većine.

Vlada ZDK uspješno je odgovorila izazovima pandemije virusa korona, boreći se za zdravlje građana i svako radno mjesto. Naš kanton je motor privrednog razvoja Federacije BiH, lideri smo u izvozu, a najrazvijenije općine u FBiH iz našeg kantona su one koje predvode načelnici Stranke demokratske akcije.

PRESS  SLUŽBA  KO SDA ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: