Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Ko će odgovarati što je radnik zakasnio na posao a učenik u školu?

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Ko će odgovarati što je radnik zakasnio na posao a učenik u školu? – Pao je prvi snijeg ove zime, a Grad Zenica još nije potpisao sve ugovore o zimskom održavanju puteva. S “Albom” Zenica u zadnji tren je potpisan ugovor o održavanju gradskih puteva, ali još nema ugovora za održavanje prigradskih saobraćajnica i većeg dijela Glavne gradske magistrale koje je do sada izvodilo preduzeće “Komgrad-Ze”.

Samo Kasumović zna zbog čega je građane doveo u neizvjesnost i ugrozio njihovu sigurnost, jer se do početka zimske sezone 15. novembra moralo znati ko će vršiti održavanje mreže gradskih i prigradskih puteva, bez obzira na vremenske prilike.

Hoće li neko odgovarati što je radnik iz padinskih krajeva jutros zakasnio na posao, a školski autobus nije na vrijeme dovezao učenike u školu? Ko će odgovarati ako, ne daj Bože, autobus sklizne s ceste jer se cesta ne održava?  Grad Zenica treba odgovornu upravu i gradonačelnika, a to Kasumović sigurno nije. Jer, sve do njegovog dolaska 2016. godine, lokalna vlast je vodila računa i o rokovima i obavezama, bez kalkulisanja kada su u pitanju interesi građana.

Pozivamo gradonačelnika da ugovor o održavanju prigradskih puteva potpiše već danas i uštede koje će ostvariti po osnovu umanjenje za proteklih 19 dana usmjeri za poboljšanje uslova života građana, a ne, primjerice, za kupovinu novih motornih sanki za zabavu svojih saradnika.

SDA Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem