Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Izborni krah Fuada Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Izborni krah Fuada Kasumovića – Stranka demokratske akcije iz dana u dan bilježi sve veću podršku Zeničana, kako na unutarstranačkim aktivnostima a posebice učlanjenjem u SDA, tako i na predizbornim skupovima po mjesnim zajednicama.

Zorno to pokazuju fotografije i video zapisi iz Puhovca, Vrselja, Pepelara, Kolića, Smajića, Jastrepca… Posebno želimo podvući ogroman interes naših sugrađana u užoj gradskoj jezgri Zenice o čemu svjedoči podrška mještana skupovima u Blatuši i Centru.

Primjerice, velika kino sala Ekrana u petak navečer nije mogla primiti sve zainteresirane, što je od posebnog značaja budući da Stranka demokratske akcije ranije nije imala ovakav vid predizborne kampanje u gradskim mjesnim zajednicama.

Uvjereni smo da je podrška Stranci demokratske akcije, koju vidimo i u posljednjim istraživanjima javnog mnijenja, rezultat kvalitetno kreiranog programa i predizborne platforme, te pomnog odabira kompetentnih kadrova na listama na svim nivovima vlasti.

S druge strane, slab odziv na skupovima Nezavisnog bloka i fijasko na nekim mjestima gdje se nije pojavio niti jedan građanin, pokazatelj je da je Zeničanima dosta isprazne retorike, smutnje i političkog barbarizma. Posebno je bilo zanimljivo uočiti građanski bojkot subotnje šetnje Nezavisnog bloka glavnim gradskim ulicama kojoj se pridružilo jedva dvadesetak građana.  Zašto je to tako?

U ušima Zeničana pune dvije godine odzvanjaju prazna populistička obećanja gradonačelnika. Već dvije godine bilježimo katastrofalni učinak od čovjeka koji nam po dolasku na vlast reče da ga ne zanima politika, te da je hoće depolitizirati, a onda formira političku stranku. Prije dolaska na vlast obećavao je kule i gradove, a putem režimske televizije izgradio Potemkinova sela. Zato Zeničane i ne zanima predizborna priča Kasumovića i njegovog Nezavisnog bloka. Jer, šta su do sada suvislo i ostvarivo čuli od njega? Ništa. Šta mogu čuti? Također ništa. Zbog tog ništa predstoji logičan izborni krah Fuada Kasumovića.

SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno