Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Izabranim vijećnicima želimo sreću i uspjeh u radu

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Izabranim vijećnicima želimo sreću i uspjeh u radu – Novi saziv Gradskog vijeća Zenica održao je danas konstituirajuću sjednicu. Svim izabranim vijećnicima želimo puno sreće i uspjeha u radu i da iduće četiri godine rade u interesu svih građana i naše Zenice.

Stranke demokratske akcije Zenica je odlučila da u Gradsko vijeće uđu mladi i perspektivni kandidati sa naše liste, koji su dobili povjerenje građana, a da kandidati koji trenutno obnašaju dužnost poslanika i zastupnika ostanu u parlamentima na višim nivoima vlasti te sa tih pozicija nastave zastupati interese naše Zenice. Na ovaj način ćemo omogućiti mladim, visokoobrazovanim, izrazito stručnim i perspektivnim kadrovima, da se profiliraju u politici i bore za interese građana.

Fuad Kasumović i danas je zloupotrijebio govornicu za slanje političkih poruka protiv SDA, držeći moralne pridike kandidatima koji nisu prihvatili vijećnićke mandate, iako zna da se radi o autonomnom pravu svakog vijećnika. Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo i licemjerno, jer je sam Kasumović nakon Općih izbora 2018. odustao od osvojenog mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH i poslaničko mjesto prepustio kandidatkinji Aidi Baručiji koja je imala pet puta manje glasova.

Neprihvatljivo je, također, i ponašanje predsjedavajućeg Gradskog vijeća Adnana Babajića koji vijećniku dr. Ibrahimu Šišiću nije dopustio da se obrati sa govornice, iako je kao ljekar itekako pozvan da govori o funkcionisanju Doma zdravlja Zenica. Fuad Kasumović je na ovaj način pokazao da će Gradsko vijeće ostati “političko pozorište” što je bilo i u prethodne četiri godine.

SDA će u Gradskom vijeću podržavati sva dobra rješenja i predlagati inicijative za dobrobit naših građana i grada Zenice.

Nova većina imat će apsolutni protok odluka u Gradskom vijeću, tako da će građanima biti mnogo jasnije za čije interese i koje lobije, rade nova većina i novi-stari gradonačelnik Zenice.

SDA Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem