Politika

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Zenica – U Velikoj sali Grada Zenica održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Zenica (saziv 2020. – 2024.).

Nakon davanja svečane izjave o prihvatanju mandata novi gradski vijećnici su danas izabrali predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajaćeg Gradskog vijeća Zenica, zatim tri člana Radnog predsjedništva te članove Komisije za izbor i imenovanja.

Vijećnik Almir Babajić iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) izabran je za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica, dok je za njegovog zamjenika izabran Mirza Husetić iz Zeničke inicijative – Kasumović Fuad.

Radno predsjedništvo u sljedeće četiri godine činit će vijećnici Ekrem Tuka (Nezavisni blok), Aida Halać (Zenička inicijativa – Kasumović Fuad) i Mahdi Alić (Narod i Pravda).

U obraćanju prisutnima, predsjedavajući Gradskog vijeća Almir Babajić je naglasio da će Vijeće u naredne četiri godine imati tri zadatka, a to su: vratiti dignitet Gradskom vijeću Zenica, vratiti dostojanstvo svima koji se bave politikom i učestvuju u političkom životu i na kraju vratiti radne navike u Gradsko vijeće Zenica.
Istakao je da svi zajedno trebaju raditi na međusobnom uvažavanju i poštovanju.

Kao najvažniju zadaću Vijeća izdvojio je rješavanje svih vanrednih i redovnih problema u gradu Zenica.
Konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Zenica prisustvovao je i gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima.

Gradonačelnik Kasumović čestitao je novoizabranim vijećnicima osvojene mandate i naveo: „Od mene kao gradonačelnika kojeg su građani apsolutno podržali, kao i od gradskih službi imat ćete potrebnu podršku u svom radu. Moja pobjeda vam treba poslužiti kao primjer kako trebate raditi da bi građani bili zadovoljni. Vi ste izabrani za Gradsko vijeće Zenica, izabrali su vas građani Zenice i sve vaše aktivnosti trebaju biti usmjerene ka poboljšanju života građana Zenice“.

Gradonačelnik Kasumović je rekao da više od 80 tačaka odnosno važnih pitanja čeka na razmatranje u Gradskom vijeću Zenica.

„Moramo užurbano raditi i već u ponedjeljak je zakazana prva radna sjednica Gradskog vijeća Zenica, kada će se odlučivati o 14 tačaka dnevnog reda“, zaključio je gradonačelnik.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno