Politika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST SDA ZENICA: DELEGACIJA SDA POSJETILA KOČEVSKI SLIV  

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Stranke demokratske akcije koju su predvodili Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK i NezirPivić, predsjednik OO SDA Zenica, posjetili su jučer Kočevski sliv. U delegaciji su bili premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić te ministri za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić i ministar za pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić.

Delegacija je posjetila OŠ “Ahmed Muradbegović” u koju je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK protekle dvije godine, u centralnu i tri područne škole, uložilo oko 230.000 KM. Ulaganja su planirana i u narednom periodu, a prioritet je zamjena krova i utopljavanje centralne škole, izgradnja sportske dvorane u PŠ “Lokvine” te izgradnja igrališta u PŠ “Vrselje”. Određeni projekti će se realizirati uz pomoć stranih donatora.

Potom je održan sastanak sa predstavnicima mjesnih organizacija SDA i građanima Kočevskog sliva, a u fokusu razgovora su bili projekti koje finansira i implementira Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević naglasio je da kantonalna Vlada, koju predvodi SDA, ima spremne razvojne projekte koji bi značajno trebali unaprijediti kvalitet života stanovnika ovog kraja. To se, prije svega, odnosi na započetu rekonstrukciju regionalne ceste Čajdraš-Ovnak koju Vlada ZDK u 2019. finansira sa jedan milion KM.

Premijer Mirza Ganić je izrazio žaljenje što su radovi, umjesto prošle godine kada su odobrena sredstva, započeti tek ove jeseni, a razlog su različite opstrukcije u Zenici, kao i neriješeni imovinsko-pravni odnosi na trasi saobraćajnice. Ganić je istakao da je Vlada opredijeljena da nastavi izdvajati sredstva za izgradnju regionalnih puteva.

“Bez dobre infrastrukture nema života. Posvećeni tom cilju ove godine smo u Zenici izdvojili po jedan milion KM za puteve prema Ovnaku i Babinu, dva miliona za izgradnju prva dva kilometra vangradske dionice GGM-a, izgradnju škole u Tetovu smo finansirali sa 2,3 miliona KM, odobrili smo 780.000 KM za vodne projekte, a već smo platili prvu ratu kredita za izgradnju vodovoda Plava voda. Nažalost, na sceni imamo politiku minimiziranja zasluga SDA ali iskreno vjerujem da je vrijeme populista i ljudi koji djeluju izvan sistema prošlo”, kazao je Ganić.

Prisutne je upoznao s benefitima koje dobijaju građani realizacijom generacijskog projekta energetske efikasnosti i tri projekta javno-privatnog partnerstva u Kantonalnoj bolnici Zenica, čija je ukupna vrijednost 41,5 miliona KM, a od kojih će najviše koristi imati Zenica i Zeničani.

Nakon posjete Babinskom i Kočevskom slivu, predsjednik OO SDA Zenica NezirPivić najavio je obilazak i sastanke sa drugim mjesnim ograncima SDA u Zenici.

SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno