Politika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST SDA: Vranduk i Gladovići uz SDA

SAOPĆENJE ZA JAVNOST SDA: Vranduk i Gladovići uz SDA – Predizbornim skupovima u Vranduku i Gladovićima jučer je otpočelo predstavljanje programa i kandidata Stranke demokratske akcije u mjesnim zajednicama.

Plan je Izbornog štaba da kandidati komuniciraju sa mještanima svakog naselja i mjesne zajednice u Zenici, sve do 6. oktobra kada počinje predizborna šutnja.

Brojni posjetioci na ova dva skupa su još jedanput pokazali da su uz najjaču stranku u Bosni i Hercegovini, jer je ona, kao što se moglo čuti, garant opstojnosti naroda i države u ovim turbulentnim vremenima, vremenima sve glasnijih nasrtaja na njenu cjelovitost i evropsku budućnost. Skupovi po mjesnim zajednicama su, ne slučajno, otpočeli upravo na vrandučkoj tvrđavi, mjestu koje simbolizira bosanski otpor, nesalomivost i ustrajnost.

Tokom ovog srdačnog susreta mještanima su se obratili kandidati za Skupštinu ZDK Malik Ejubović, Mustafa Tutmić i Selvedina Sarajlić-Spahić, nakon čega  je o značaju predstojećih izbora govorio kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Suad Kaknjo. O političkom trenutku našeg grada, kantona i države govorio je potom kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik zeničke SDA i aktuelni zamjenik ministra pravde prof. dr  Nezir Pivić.

Predsjednik Pivić je u svom obraćanju posebno podvukao potrebu za dodatnim jedinstvom, posebno kod Bošnjaka, jer su oni nažalost zbunjeni mnoštvom kratkoročnih političkih stranaka čiji je cilj isključivo priskrbiti sebi materijalnu korist. To su, u pravilu, političke stranke bez ideja, programa i kvalitetnih kadrova, zaključio je Pivić. Na samom kraju, mještanima Vranduka se obratio nosilac liste za federalni parlament i aktuelni premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević.

On je akcenat svog govora usmjerio ka rezultatima aktuelne vlade i planovima u narednom mandatnom periodu uz veoma važnu konstataciju da trenutna gradska vlast konstantno opstruira kapitalne investicije u Zenici blokirajući njen razvoj.

Nakon skupa u Vranduku kandidati su posjetili i Gladoviće u kojima su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti. Mještanima ovog sela obratili su se kandidati za kantonalnu skupštinu Erna Doglod, Faruk Hodžić i Mustafa Tutmić, nosilac liste za federalni parlament Miralem Galijašević i kandidati Suad Kaknjo i Amira Fejzić.

SDA Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: