Politika

Saopćenje za javnost SDA održala skupove u Gladovićima i Jastrepcu: SDA radi za državu i narod, a oni se bave podmetanjima i lažima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GO SDA nastavio je predizbornu kampanju tribinom u Peharama te predizbornim skupovima u Gladovićima i Jastrepcu, na kojima je predstavljen izborni program te kandidati za sve nivoe vlasti koji se biraju na predstojećim Općim izborima.

Na skupovima je istaknuto da su ovo izuzetno važni izbori za Bosnu i Hercegovinu, jer je država suočena sa nikad jačim napadima izvana i iznutra, koje predvode SNSD i HDZ. Također, naglašeno je da SDA odolijeva napadima na državu, ali da se istovremeno suočava sa snažnim napadima bloka od 11 stranaka kojima je neprijateljstvo prema SDA jedini zajednički imenitelj.

“Oni se bave lažima, smutnjama i podmetanjima, a mi odgovaramo radom i borbom za narod i državu. Najbolji primjer je Vlada Zeničko-dobojskog kantona koja je po rezultatima među najboljima u državi”, rekao je Spahija Kozlić, aktuelni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i kandidat za Skupštinu ZDK.

Naglasio je da je u ovom mandatu obnovljeno 60 škola, izgrađene tri nove i pet fiskulturnih sala. On je najavio izgradnju nove škole u Jastrepcu.

Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK, bivši premijer i kandidat za Parlament FBiH, rekao je da je na listama SDA sjajan tim ljudi, spoj struke, mladosti i iskustva, koji će znati nastaviti raditi za narod i čvrsto stajati na braniku domovine BiH.

Predsjednik GO SDA Nezir Pivić, kandidat za Parlament FBiH, zahvalio je građanima na podršci i odličnom odzivu na predizborne skupove, rekavši da je siguran u briljantnu pobjedu SDA na ovim izborima i povratak Bakira Izetbegovića u Predsjedništvo BiH.

Na skupovima su se obratili i kandidati za Skupštinu ZDK Emina Tufekčić, Selvedina Sarajlić-Spahić, Faris Hazić, Ibrahim Šišić i Eniz Patković te kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH Faruk Hodžić i Emina Babić.

PRESS SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno