Politika

Saopćenje za javnost: Kandidati za Skupštinu ZDK sa liste Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica sa mještanima Briznika i Babina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Kandidati za Skupštinu ZDK sa liste Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica sa mještanima Briznika i Babina- Kandidati  za Skupštinu ZDK-a sa liste Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica  sa mještanima Briznika  i Babina

U petak, 16.09.2022.godine Stranka penzionera / umirovljenika BiH grada Zenica je  održala predizborne  skupove  sa građanima, članovima stranke i simpatizerima mjesnih zajednica Briznik i Babino .

U domaćinskoj atmosferi u Brizniku i Babinu su predstavljeni  kandidati za Skupštinu ZDK-a i za parlament Federacije BiH iz reda članova Stranke penzionera/umirovljenika BiH grada Zenica.

Osim predstavljanja kandidata  na listama za skupštinu zeničko-dobojskog kantona i parlamenta Federacije BiH na oba skupa je naglašeno da Stranka penzionera/umirovljenika BiH  na kantonalnom nivou izlazi samostalno a da je za parlament Federacije BiH u koaliciji POVJERENJE, Narod i pravda, SPU BiH , koji za člana predsjedništva BiH iz reda Bošnjačkog naroda podržava Denisa Bečirevića.

Na skupovima u Brizniku i Babinu , prisutnima su se obratili : Sejad Sivac, Mehmed Rahmanović, Dušan Vukojević  i Ishak Šehaganović.

Fokus razgovora je bio težak položaj penzionerske populacije i veoma , veoma velika zabrinutost za sve brojniji i brojniji odlazak mladih, ogromnu korupciju od vrha do dna, veliku bijedu , naročito u penzionerskoj populaciji.

Konstatovano je da se zdravstveni sistem  maćehinski odnosi prema ogromnoj večini pacijenata a naročito prema penzionerima , kao najbrojnijoj populaciji koja trpi. To se posebno odnosi na veoma velika vremenska čekanja za najvaćnije i najteže (najskuplje) preglede kao i na skupe lijekove i kratku esencijalnu listu lijekova.

Budući zastupnici u Skupštini ZDK-a iz reda penzionerske populacije će zahtijevati dječiji doplatak – dodatak od 100 KM, besplatne karte za prevoz svih učenika, stipendiranje deficitarnih zanatskih i stručnih zanimanja i zvanja, racinalizaciju mreže srednjih škola na području ZDK-a , osvremenjavanje planova upisa učenika u srednje škole u skladu sa potrebama tržišta rada, zaživljavanje cjeloživotnog učenja i izrada novih i savremenih nastavnih planova i programa , posebno sa zantske i srednje stručne škole jer su mnogi sadržaji nastavnih planova anhroni, prevaziđeni, zastarjeli i nisu u trendu sa savremenim dostignućima nauke i tehnike. Takođe će mo se zalagati za konstantnu reviziju trošenja društvenog novca , uvaćavajući posebno izvještaje neavisnih revizora svih institucija i organizacija.

Budžetskih , narodnih para ima samo ih treba pravilno rasporediti uz obavezno smanjenje plaća zastupnicima, funkcionerima i dužnosnicima svih vrsta i nivoa vlasti! A za to su potrebne promjene!

Takođe, kandidati za skupštinu ZDK-a su se osvrnuli na loš odnos vlasti prema selu i poljoprivredi uopšte sa zadatkom da se sve više iskorjenjuje kriminal, nepotizam i pljačka naroda!

Zato članovi Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica poziva sve građane a posebno penzionere na Promjene, Pravdu, Povjerenje i Prosperitet !

Vrijeme je za promjene!

KIŠ KO SPU BiH ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno