Politika

Saopćenje za javnost SDA: Impresivni skupovi podrške u Babinoj Rijeci i Vardi- Kandidati sa drugih listi nisu dostojni da predstavljaju građane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GO SDA Zenica održao je promotivni skup za građane Babine Rijeke na kojem su predstavljeni Izborni program i kandidati za sve nivoe vlasti koji se biraju na Općim izborima 2022.

Građanima i simpatizerima okupljenim u “Domu penzionera” obratili su se kandidati za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Selvedina Sarajlić-Spahić, Ibrahim Šišić i Nebojša Nikolić, kandidati za Parlament FBiH Nezir Pivić i Sedad Dedić te kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Faruk Hodžić.

Potpredsjednica KO SDA ZDK Belma Pojskić rekla je da su ovo izuzetno važni izbori za Bosnu i Hercegovinu, jer je država izložena snažnim kontinuiranim napadima iznutra i izvana, ali da SDA uspješno odolijeva napadima iako je najčešće usamljena u toj borbi.

Predizborni skup održan je i u mjestu Varda, gdje su se građanima obratili kandidatkinje za Skupštinu Emina Tufekčić, Selvedina Sarajlić-Spahić i Ibrahim Šišić, te kandidati za Parlament FBiH Jasmin Duvnjak i Nezir Pivić.

Predsjednik GO SDA Zenica Nezir Pivić naglasio je da SDA na ove izbore izlazi sa izbornim listama na kojima su ugledni moralni kandidati, te da smatra da kandidati sa listi pojedinih stranaka, kao što je lista “BHI-KF”, poštujući integritet svakog kandidata, nisu dostojni niti sposobni da predstavljaju građane.

Naveo je primjer kandidatkinje “BHI-KF” koja je za svog političkog mentora Kasumovića rekla da će biti “šef u džennetu”, ali i kandidaturu penzionisanog pukovnika HVO-a iz Žepča koji u Skupštinu Kantona želi ući glasovima većinskih Bošnjaka.

Pozvao je građane da svoje povjerenje daju kandidatima SDA i Bakiru Izetbegoviću za Predsjedništvo BiH, naglasivši da je siguran u izbornu pobjedu SDA, a na što definitivno ukazuju i nezavisne ankete.

PRESS SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno