Politika

Saopćenje za javnost: SDA dokazala da ima satelite u GIK Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tragom pamfleta koji je Stranka demokratske akcije (SDA) Zenica danas uputila medijima pokušavajući po ko zna koji put prevariti javnost, želim radi potpunog informisanja javnosti poručiti da su Fuad Kasumović i Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad apsolutni pobjednici proteklih izbora u Zenici!

Vas koji se predstavljate kao prva stranka u Bošnjaka sam ponovo pobijedio, četvrti put za manje od šest godina i uopće nisam nezadovoljan izbornim rezultatom. Naprotiv. Hvala građanima, prije svega mojim sugrađanima, Zeničankama i Zeničanima koji su prepoznali moju bespoštednu borbu protiv kriminalne hobotnice SDA i njenih satelita.

Kada pominjete da su članovi Gradske izborne komisije (GIK) Zenica, inače zaposleni u Gradskoj upravi Zenica, poslani na prinudni godišnji odmor, tu, također, kao i obično ne govorite istinu. Javnosti je poznato kako upravo samo Zenica kasni sa rezultatima izbora zbog čega sam dao godišnji odmor ljudima iz Gradske uprave koji rade u GIK-u. To je učinjeno iz razloga da imaju sve vrijeme posvetiti radu u GIK-u Zenica da završe posao u vezi sa provođenjem izbornih rezultata, ali i da im osiguram apsolutnu nezavisnost od Gradske uprave Zenica.

I po ovim paušalnim i iskrivljenim informacijama koje ste objavili putem svojih medija, više je nego jasan pokazatelj da je SDA direktno uključena u rad GIK Zenica, moguće i preko Mehmeda Šaćirovića zvanog Meša. Da bi SDA prikrila svoj kriminal, sada pokušavate spinovati populističkim saopćenjima. Podsjetit ću, prvi sam zatražio da u Zenici interveniše SIPA i Tužilaštvo BiH, iako sam apsolutni pobjednik izbora.

Na kraju, očekujem da će nadležni organi reagirati i da će se raskrinkati kako je SDA imala bajpas sa GIK-ok Zenica preko posmatrača Šaćirovića, kako se u gradu priča, glavnog čovjeka SDA za lažne profile i predsjednika SDA za društvene mreže koji je proveo 11 sati u kancelariji sa jednim legalnim i jednim ilegalnim članom GIK-a Zenica u vrijeme kada su se formirali birački odbori.

Iščekujući reakciju nadležnih, uz poruku građanima da ne nasjedaju na ovakve podvale iz četvrti put poražene političke partije u Zenici, na kraju još samo želim poručiti da privodim kraju krivičnu prijavu protiv GIK-a Zenica i duboko vjerujem da ćemo već jednom zaustaviti krađu volje građana i fingiranje izbornih rezultata.

Fuad Kasumović Predsjednik BHI-KF



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno